Estela Montejo

“Va ser una sorpresa poder guanyar les quatre medalles”

Va ser una de les grans potagonistes del 32è Campionat d’Espanya Open d’estiu en categoria Màsters, a Las Palmas de Gran Canaria. La nedadora resident va obtenir medalla –tres ors i una plata– en totes les proves que va nedar.

Estela MontejoFAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre medalles en les quatre proves. Ja té lloc per a col·locar-les totes?

No havia pensat a exposar-les ni molt menys, eh?, [riu] però haver fet medalla en totes les proves que vaig nedar és per estar ben feliç i orgullosa.

No m’estranya.

Reconec que en alguna de les proves sí que esperava poder penjar-me una medalla. Hi havia molta competència i bastant nivell i ja sap vostè que en la natació les dècimes són vitals.

La que més la va sorprendre de les quatre?

Sincerament, va ser una sorpresa poder aconseguir fer l’or als 50 lliures, els 50 braça i els 50 papallona però no esperava la plata dels 50 esquena perquè no és la meva especialitat. El resultat que vaig fer (35”00) va ser molt bo i gairebé a totes les altres vaig rebaixar també la marca personal.

A més als 50 papallona va millorar el segon lloc del Campionat de Catalunya.

Sí, i a més la nedadora que va acabar segona a Las Palmas era la que em va guanyar al campionat de Catalunya, així que em vaig prendre la revenja. Hi havia un cert punt d’orgull propi per poder guanyar-la [riu].

Ui, aquí també hi ha rivalitat?

Són piques molt sans que comporten un extra de motivació per al dia de la cursa i nedar millor, no pensi res estrany ara!

I quins plans té per al futur més proper.

Ara a l’estiu m’agradaria seguir gaudint de les aigües obertes, que m’agraden molt. De cara a la temporada regular, de piscina vull treballar per rebaixar la marca personal dels 50 metres lliures –29”69– i tornar a nedar als Campionats d’Espanya per col·locar Andorra tan amunt com sigui possible.

De les aigües obertes, té alguna prova marcada?

El que resta de calendari d’aigües obertes són tot proves lúdiques, no hi ha campionats oficials. Sí que vam anar al Campionat de Catalunya que es va celebrar al llac de Banyoles, al juny, on l’Ester Abraham va acabar tercera i jo, quarta.

S’ha d’engrescar més els nedadors màsters.

Tant de bo que a poc a poc s’animin més a participar en la categoria. S’ha de tenir més de 20 anys i moltes ganes de nedar. Hi ha el perfil d’haver competit en anys anteriors i un altre que ho aprèn a fer ja de gran.

Fa uns anys també competia.

Ho vaig fer des dels 6 als 16 anys, al CN Alcalá de Henares, a Madrid. Després vaig fer l’especialitat de salvament i socorrisme esportiu i, tot i que ja vaig aturar el ritme competitiu a nivell de natació, sí que he fet manteniment de piscina.

tracking