Carlos Teixidó

“La meva fórmula és art, bellesa i inversió”

Fill d’una nissaga de galeristes barcelonins, Teixidó ha desembarcat per primera vegada al país amb una exposició a l’edifici The Embassy d’Andorra la Vella. La voluntat del galerista és que l’espai tingui continuïtat.

Carlos TeixidóCarlos Teixidó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va iniciar-se en el galerisme d’art?

Soc fill i net de galeristes i vaig començar en l’ofici quan tenia 15 anys, ajudant la família.

L’art sempre ha estat present a casa.

Soc la tercera generació de galeristes de la família, però la passió per l’art ve de més lluny. Una branca de la família, els Montemayor de Talavera de la Reina, una ciutat situada prop de Toledo, ja eren artesans de la ceràmica com a mínim des del segle XVIII. El meu besavi encara va dedicar-se a l’ofici.

En quins estils s’ha especialitzat?

El que m’interessa més és la pintura i l’escultura dels segles XX i XXI. Les primeres avantguardes, sobretot els pintors de l’Escola de París, i l’art més contemporani són la meva especialitat.

Què troba en aquests artistes que no troba en l’art anterior?

És una època que m’agrada molt perquè hi ha un trencament amb la tradició per descobrir llenguatges que fins aleshores eren desconeguts. Un quadre d’avantguarda és molt atractiu perquè encara que te’l miris cada dia sempre et diu alguna cosa diferent. És un art viu, gens estàtic.

Quines virtuts ha de tenir un bon galerista?

El galerisme, com tots, és un ofici que s’aprèn amb els anys. El més important és veure moltes obres, empapar el cervell d’art.

La seva base d’operacions sempre ha estat Barcelona. Com és que ha decidit d’obrir una galeria a Andorra la Vella?

Volia fer un canvi. Ja havia sortit abans. Durant tres anys vaig obrir una galeria a Madrid i al llarg de la meva carrera professional he viatjat a fires d’art d’arreu del món. Andorra sempre m’ha agradat i l’he visitat sovint. És un país de futur, amb grans oportunitats i un entorn cultural molt important.

Quin és el perfil dels seus clients?

No hi ha només un perfil. Atenc des de la persona que entra per primera vegada a una galeria perquè vol fer un regal especial fins al col·leccionista, passant per l’apassionat de l’art i l’inversor. La meva fórmula és art, bellesa i inversió. A tothom qui es posa en contacte amb mi perquè l’ajudi a triar una obra li recomano que sempre tingui presents aquests valors a l’hora de fer una compra.

S’ha presentat a Andorra amb una selecció temporal amb noms com Barceló, Miró, Plensa, Tàpies i Warhol, entre altres.

La meva intenció és canviar les exposicions cada dos o tres mesos. Que cada vegada els visitants puguin descobrir una part del meu fons.

tracking