Ian Porté

“És una gran il·lusió debutar aquí amb els amics i família”

Te 18 anys i va estrenar-se fa dos competint a les Crèdit Andorrà GSeries. Provinent d’una família amb amor per la benzina, s’acaba d’incorporar al programa de joves pilots de l’ACA i el cap de setmana debuta a la Pujada a Arinsal.

Ian Porté

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’incorpora al programa de joves pilots de l’ACA. Què significa?

Em fa molta il·lusió i és una gran oportunitat tenir al darrere l’ajuda d’un equip que si vas per la teva banda no pots tenir. A més, porto temps sense competir per uns problemes i que hagin volgut incorporar-me igualment em fa molta il·lusió.

Debuta el cap de setmana a la Pujada a Arinsal. Nerviós?

Sí, estic força nerviós, la veritat, però també amb moltes ganes de poder debutar i provar el cotxe.

Estrenar-se a casa suposa una motivació extra?

I tant, és una gran il·lusió poder debutar aquí amb els amics i la família animant.

Com està sent el procés d’adaptació al Silver Car?

De moment he fet un parell de tests, i també una formació per buscar la màxima perfecció possible en les accelerades i les frenades. A més, ahir vaig estar a Mollerussa fent una prova en terra en un carcross per si plou.

També entrena amb el simulador.

Sí, ajuda molt sobretot per buscar la traçada i per memoritzar la pista especialment. No té la mateixa força G que el cotxe, però és molt útil per veure com fer el pas per revolt, i per aprendre’s el traçat.

A més, a l’ACA també treballen altres aspectes, com ara el psicològic.

Sí, tenim un psicòleg esportiu que ens fa fer diversos exercicis de respiració, per exemple, per tranquil·litzar-nos, o motivadors, per treballar la vista perifèrica, o per tenir reflexos per si durant la cursa tenim algun problema saber com poder solucionar-lo.

Quins objectius es planteja?

Aquest any és per adaptar-me al cotxe perquè no estic tampoc al cent per cent. De cara al futur, la idea és lluitar per un campionat.

Començarà amb muntanya, però la idea és canviar de disciplina en el futur?

No ho sé, ja veurem què passa. Jo ara donaré el 200% i si després hi ha alguna altra cosa, doncs endavant, o potser la muntanya m’agrada molt i segueixo aquí.

Ve d’una família amb tradició a l’automobilisme...

Sí, de petit anàvem cada any a veure el pare a les GSeries i a partir d’aquí em va entrar el cuquet i les vaig córrer dos anys. Després vaig fer un any de ral·lis a Catalunya i ja va sorgir l’oportunitat de l’ACA.

Algun somni en el món de l’automobilisme?

Potser córrer en una categoria gran com la GT4, però si sorgeixen oportunitats m’adapto al que faci falta.

tracking