Yu Hanaguruma

“A la meva ment sempre hi ha un racó per a París 2024”

Centrat en el seu únic objectiu, lluitar per una medalla als propers Jocs Olímpics, el japonès de 22 anys està preparant-se a les instal·lacions esportives ubicades al Pas de la Casa, on entrena quatre hores diàries.

Yu Hanaguruma, Nedador professionalM. R. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan va arribar al Pas de la Casa?

Vàrem arribar fa un parell de setmanes perquè estàvem buscant un lloc ubicat en una altitud important per poder entrenar. Ens agrada molt Andorra per les instal·lacions del Pas de la Casa però també per les vistes que hi ha.

L’objectiu pel qual entrena és París 2024?

Sense cap mena de dubte. La intenció és estar lluitant per les medalles d’aquí a dos anys. És l’objectiu que persegueixo des de fa molt de temps.

Què necessita una persona per convertir-se en nedador?

Molta constància. És molt important la tècnica, però crec que el més important és la ment. Tenir clar quin objectiu vols perseguir i no descansar fins obtenir-lo.

Com decideix un en quin estil se centra?

En el meu cas ho vaig decidir jo. Va ser una decisió personal perquè la braça és l’estil que millor se’m dona. En concret, la meva especialitat són els 200 braça. Cal dir, però, que en el meu cas el tema de la natació i de la braça ve de família.

Algun nedador a casa?

La meva mare era nedadora amateur i va ser qui em va introduir en el món de la natació. Vaig entrar a una piscina amb zero anys i aquí segueixo.

Quan decideix que es pot dedicar de forma professional a la natació?

Ara fa un parell d’anys vaig haver de decidir entre seguir nedant o retirar-me. L’any passat vaig aconseguir una bona marca i vaig veure l’oportunitat de poder anar, per primer cop, a uns Jocs Olímpics.

Ara que ja està centrat en París 2024, quantes hores al dia entrena?

A la piscina estem quatre hores al dia, sis dies a la setmana. Entrenem dues hores al matí i dues hores a la tarda.

No creu que és molta pressió per a un jove de 22 anys?

Ser professional és difícil. Cal molta preparació però si tens una ment forta pots convertir-te en professional. Si no aconsegueixo arribar als Jocs només em quedarà tornar-ho a intentar.

Com es prepara la ment?

Per mi la clau és que el dia que tinc lliure m’allunyi al màxim de l’aigua, quasi ni la dutxa toco. Aquí al Pas podem desconnectar sortint a caminar per la muntanya, això ens va bé. M’està agradant ser a Andorra.

Quan un entrena, pensa en el dia a dia o en París 2024?

A la meva ment sempre hi ha un racó per als Jocs Olímpics, encara que estigui cansat aquest espai em recorda que he de donar el millor de mi cada dia. Ara només penso en això.

tracking