Mireia Tarrés

“Tothom pot crear i passar-ho bé pintant una estona”

És una artista de cap a peus. Es dedica a la restauració i conservació d’objectes. El seu vessant artístic s’estén a la pintura, que estudia des de ben petita. Estarà creant a La Peixera tots els vespres dels dimecres i divendres de juny.

Mireia Tarrès, artistaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Exposa una mostra a l’espai La Peixera, que, alhora, ha convertit en el seu taller durant aquest mes.

Hi tinc unes obres exposades i hi vaig a pintar dues tardes a la setmana. Estic centrada a fer aquarel·les de temàtica del fons marí.

Per què aquest fil conductor?

M’han inspirat els peixos de la instal·lació dels artistes de La Xarranca que he mantingut a l’espai. És un homenatge a la pel·lícula El sentit de la vida, de Monty Python, que celebra el quarantè aniversari.

La gent s’hi acosta o més aviat és prudent?

La majoria de gent passa pel carrer i em mira, però són pocs els que s’animen a interactuar.

Anima que s’aturin a visitar-la?

Sí. De fet, els deixo material perquè puguin pintar amb mi. Convido els que en saben i els que no. Tothom pot crear i passar-s’ho bé una estona pintant o fent un dibuix.

Com se li va acudir fer una exposició on vostè va creant in situ les obres?

Vaig participar en la darrera edició de l’ArtCamp als Emirats Àrabs. Allà la filosofia era crear rodejada d’altres artistes que hi participen i amb qui pots intercanviar punts de vista. L’experiència m’ha enriquit i he pensat que aquí, a peu de carrer, també es podia donar aquest intercanvi.

Per què es decanta per l’aquarel·la?

Té moltes possibilitats. M’agrada el joc amb l’aigua per aconseguir transparències... és una tècnica molt complexa.

És restauradora conservadora de béns mobles al Departament de Patrimoni Cultural de Govern. Quin és l’objecte més especial amb què ha treballat?

M’agrada molt l’església de Sant Serni de Nagol perquè és molt autèntica. Guarda unes pintures preromàniques que m’agraden molt. També li tinc molt carinyo perquè hi he treballat durant molts estius.

Com se sent de poder treballar amb peces tan especials?

És un privilegi treballar amb peces tan úniques. No és fàcil poder-se dedicar professionalment a la restauració. El que més toquem és la restauració dels retaules barrocs. A Andorra hi ha una col·lecció molt important i no massa coneguda. És gràcies al fet que el país mai ha viscut cap guerra i s’ha pogut conservar aquest patrimoni.

Què té previst després de la mostra d’aquest juny a la Peixera?

Fruit del que faci a La peixera faré una altra exposició amb les obres del fons marí. Al novembre exposaré a l’espai La Cuina, a la Seu d’Urgell una mostra que encara estic definint.

tracking