Manuel Fernández

“Moltes idees de cançons han sorgit enmig dels fogons”

Envoltat sempre d’un entorn musical va decidir ben aviat estudiar gastronomia a Rosario. Ara, després de viatjar per gran part de l’Argentina i acumular experiències, ha tornat a Andorra, on combina el fet de ser cuiner i músic.

Manuel FernándezCASSANDRA RICO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En quin moment va decidir engegar un projecte musical?

Va ser durant la pandèmia, quan vaig marxar d’Andorra i vaig tornar al meu país, l’Argentina. Allà vaig començar a qüestionar-me diferents coses i vaig tenir la necessitat de començar a treballar-hi.

Com descriuria el seu estil?

És molt ambiental. És indie i folk, amb algun toc de pop. M’inspiro en artistes com Bon Iver, Sufjan Stevens o José Gonzalez, que també treballen molt amb el silenci o l’espai. Hi ha gent que em diu que la meva música és per escoltar quan viatges amb tren.

Per què va venir a Andorra?

Sempre he estat vivint a prop de la muntanya. Vaig venir el 2019 i em va encantar. Ara sentia que havia de tornar per acabar alguna cosa i va ser aquest projecte. Aquí he trobat molta inspiració entre la feina com a cuiner i la música.

Música i cuina. Són dues feines molt creatives!

Crec que la cuina té molt a veure amb la música. M’agrada el concepte de condimentar. La cuina no té límits, igual que la música, i això em crida l’atenció. És com un joc, també.

Acaba de presentar el ‘single’ ‘Paraguas de Sandías’. Com ha estat la rebuda?

Es va publicar el 18 de març, el meu aniversari. La vaig acabar fa un any però volia que sortís en aquesta data perquè tenia molt de pes sentimental. Sento que mostra una part meva molt innocent.

El seu EP de debut va ser ‘III Inviernos seguidos’, tres cançons que tenien l’hivern com a fil conductor. D’on va néixer aquesta idea?

Jo sempre he estat viatjant i moltes de les idees han sorgit enmig dels fogons. Un cuiner em va preguntar si m’agradava el fred, ja que li acabava d’explicar que portava tres temporades d’hivern seguides. Tot era fred i em va quedar gravat.

Va ser un àlbum ‘teletreballat’. Com valora la producció a distància?

Va ser una mica difícil pel tema de les diferències horàries. Vaig convertir la meva habitació en un estudi. Llavors em connectava i parlava amb els productors de l’Argentina, Fermín Sagarduy i Agustín Muntabaabski. Va ser bonic.

El disseny també és molt important per a vostè.

Sí. Sovint m’imagino primer la part visual abans que la sonora. Vaig conèixer la il·lustradora Lia Vites, que ha acabat disse­nyant la portada del single.

Quins són els seus plans de futur?

De fet hi haurà tres EP. Ara estic treballant amb el segon, que titularé Hivern II.

tracking