Hugo Botto

“El bitcoin significa llibertat, és teu i no es pot controlar”

Healthy Pockets és el seu canal de YouTube. Hi parla de criptomonedes i acumula 435.000 seguidors. Va començar com una afició, però al cap d’un any i mig va començar a monetitzar la seva vida, fent de l’oci el seu negoci.

Hugo Botto

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va descobrir el món de les criptomonedes?

El primer contacte va ser pels volts del 2012, quan vaig conèixer el bitcoin a través del pare, que va ser un dels early adopters. Malauradament, en aquell moment no hi vaig prestar atenció i no va ser fins a final del 2017 que no vaig comprar les dues monedes de bitcoin.

Per què aquest èxit?

En el moment que entens tot el que hi ha darrere, com la tecnologia blockchain, la descentralització i la seguretat que ofereix, t’adones que va molt més enllà d’una inversió. El bitcoin significa llibertat. Et dona la sensació que tens una cosa teva i que no hi ha cap govern cap una corporació que ho pugui arribar a controlar.

Què diria als que hi veuen una oportunitat per als negocis bruts?

Crec que és el contrari. Totes les transaccions queden registrades a la wallet, de manera que hi ha una traçabilitat que no existeix amb el diner fidel.

Podria acabar amb l’euro o el dòlar?

Em sembla complicat. Crec que el futur haurà de ser un punt intermedi, una entesa.

Vull invertir en criptomonedes. Per on començo?

Formant-te i sabent per què has d’invertir en bitcoins. Raonar el motiu pel qual compres una moneda o una altra. Si simplement inverteixes perquè ho escoltes a YouTube acabarà malament. Has de saber per què inverteixes, conèixer el teu nivell de tolerància al risc i tenir una gestió del capital.

Com s’endinsa a YouTube?

Tot va començar fa set anys, quan em vaig mudar al Canadà. Sempre havia viscut la cultura de l’estalvi i la gestió dels diners, però no la de les inversions. En canvi, al Canadà tot­hom es preocupava per invertir els seus diners, un fet que em va impactar. Em vaig formar i vaig decidir compartir el procés a través de les xarxes socials. Volia obrir els ulls d’aquesta cultura financera que, en aquell moment, considerava que a Espanya no estava tan estesa com a Amèrica del nord.

Què atrau la gent?

El personal, interactuar i sentir-se part de la comunitat. Els agrada que parli de les meves inversions i també els interessa molt una sèrie en què cada diumenge parlem del portafolis de la meva filla i on la comunitat vota quines monedes comprar.

Quina és la millor manera d’invertir els diners?

La millor manera d’invertir és fer-ho en tu mateix. Invertir en coneixement, comprar-te un llibre i dedicar hores per aprendre és el que et farà ser més competitiu i donar un millor ús als teus diners.

tracking