Sergio Fosela

“Hem de trencar el tabú i obrir-nos a parlar de sexe”

Participa a la trobada Farma Retail fent xerrades per incloure la salut sexual en l’oferta farmacèutica, el tema principal de l’edició d’enguany. Avui farà una xerrada sobre salut sexual a l’hotel Park Piolets de Canillo.

Sergio FoselaILDRE SANDRIN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com a sexòleg, quins problemes ajuda a solucionar?

Habitualment treballo amb persones amb problemes de falta de desig, problemes vinculats a no arribar a l’orgasme, sobretot en dones, i disfuncions erèctils en homes. També ajudo molta gent a relacionar-se amb la parella sexual i ajudar-los a tenir relacions sexuals més sanes i còmodes per a tothom.

L’educació sexual que tenim és la correcta?

Quan jo era jove a televisió espanyola la doctora Helena Ochoa ensenyava sexualitat. Imagina’t que això passés ara. Precisament les generacions que encara no teníem accés a internet hem tingut millor formació que el que han pogut veure les generacions més joves, que han tingut accés a pornografia des de molt petits. La hipersexualització està a tot arreu, però l’educació sexual ha desaparegut.

Estem ben informats sobre efectes de medicaments que baixen la libido?

És un problema molt habitual, moltes vegades no s’avisa què certs medicaments poden generar problemes com ara sequedat vaginal, una baixada del desig sexual o problemes per arribar a l’orgasme. Intentem que aquesta informació també es doni, perquè són qüestions per les quals rebem moltes consultes que se solucionarien donant aquesta informació.

S’informa bé sobre les pastilles anticonceptives?

Moltes vegades es recepten i s’espera a veure quins efectes secundaris tenen en la persona que les pren. No sé si és la millor manera de procedir, pensem que sempre s’hauria d’avisar amb antelació de tots els efectes secundaris que tenen, especialment en noies que les prenen per primer cop. En aquest punt els farmacèutics tenen un paper important de donar la informació adequada del medicament que dispensen si el metge no ha avisat de tot.

Però tampoc és feina dels farmacèutics donar aquests consells.

Bé han d’explicar les conseqüències dels medicaments, però jo sempre recomano anar a un sex-shop. Les botigues eròtiques sempre tenen experts als equips que poden ajudar des d’un punt de vista terapèutic amb els productes que venen. Crec que s’ha de normalitzar. Hem de trencar el tabú i obrir-nos a parlar de sexe.

Tot plegat demana un canvi de mentalitat, llavors?

Penso que les farmàcies han de ser més un espai de salut que de malaltia i crec que el benestar íntim i la sexualitat són un espai molt interessant en aquesta direcció. Hem de normalitzar el tema per a la salut de tothom i això és el que vull transmetre a Farma Retail.

tracking