Aitor Belacortu

“El cantautor té fama d'avorrit i jo vull transmetre alegria”

El Cantaitor és un projecte de Rock, folk amb l'objectiu de portar alegria sobretot. Aitor Belacortu explica que la seva música són fotos de situacions cotidianes de la vida vistes en alegria.

Aitor Belacortu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estan elaborant un disc, com va?

Estem preparant amb la Maravillosa Orquesta del Alcohol el quart disc, que es dirà Memento Mori. Tot i que el vam compondre durant la pandèmia, ens hem assegurat que no hi tingui res a veure. Estem preparant un rock acústic i molt alegre. Ens l'ha produït el nostre baixista, Ernesto Arcos, la mescla Juan Blas i el màster Jacobo Naya.

Es guanya la vida amb la música?

Per desgràcia, no. No perdem diners que ja és molt. Estem contents de formar part de l'escena underground i sempre ens ha agradat molt moure'ns per aquests ambients. Amb el disc nou volem fer una edició en vinil que finançarem amb els concerts de primavera i un micromecenatge per fer ficar els vinils que volem del disc.

Com va començar?

Sempre m'ha agradat escriure, sigui poesia, novel·la. La veritat és que tant li fa. Quan vaig començar a agafar la guitarra amb el meu professor vam anar construint temes a partir de la música que m'agradava. Vam convertir aquells escrits en cançons i després en un disc. Arran d'anar fent concerts per Barcelona i anar girat per tot Espanya vaig poder anar a poc a poc entrant al circuit underground, on sempre m'he mogut durant la meva carrera musical.

S'identifica amb la imatge del cantautor intens?

Trobo que el perfil clàssic del cantautor és avorrit, quan el ritme és lent les lletres solen ser pessimistes. El cantautor clàssic té fama d'avorrit i jo vull transmetre alegria. Toco per gaudir i divertir-me i aquesta tristesa, melancolia i nostàlgia no són el que em defineix. Respecto el que fan, però no és el que soc.

Quina relació té amb la Fada Ignorant?

És un lloc molt especial per a mi. És un espai en què s’aposa sempre per artistes emergents. Sales com la Fada han acollit grans cantautors quan començaven i que ara toquen en grans escenaris com la Rozalen o el Kanka.

Se sent còmode en aquests espais íntims?

Per a mi són els millors llocs possibles. Són espais per prendre el pols a les cançons i veure de prop com reacciona el públic, és l'entorn perfecte per la nostra música.

També forma part d'una associació de cantautors, que hi fan?

Rodautors és una associació de cantautors i cantautores que ens dediquem a organitzar concerts en formats petits per a artistes emergents i que tinguin l'oportunitat de provar-se sobre l'escenari. Cada mes fem un espectacle de micròfon obert en diversos punts de la geografia catalana i també volem portar alguna edició.

tracking