Cecilia Contartese

“Hem de donar una segona vida a tot allò que ho permeti”

Conscienciada amb el medi ambient, és la cara visible del projecte que ha engegat juntament amb la seva parella Franceso Forestieri: una botiga sostenible a Andorra la Vella que procura pel consum ètic i responsable.

Cecilia Contartese

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vida saludable va més enllà del menjar?

Per descomptat. El planeta està demanant ajuda perquè el plàstic no es recicla i per això, a part de ser saludables amb el nostre cos, hem de ser saludables i conscients amb el nostre planeta.

Què caracteritza una botiga sostenible?

El concepte de les 5 R: reduir, reparar, recuperar, reutilitzar i reciclar. També compartim el fet de fer consum responsable, de donar una segona vida a tot allò que ho permeti i d’evitar productes d’un sol ús. La compra a granel i ajudar el petit comerciant és un gran pas.

Entenc que a part de minimitzar l’impacte ambiental també tenen en compte el procés de creació del producte.

Totes les empreses amb les quals treballem respecten els drets dels seus treballadors, paguen sous dignes, intenten reduir les emissions de CO2 i tenen un procés productiu conscient amb certificacions.

És més car pel client?

Això és més aviat un concepte antic. Abans tot allò ecològic era més car però ara han sorgit noves empreses i noves marques accessibles perquè el canvi d’un producte convencional del supermercat a un d’ecològic no representi un increment excessiu per al client.

Disposen de productes km 0?

En aquests moments volem incorporar marques andorranes que han vingut a visitar-nos. La majoria dels nostres productes són de Catalunya o de França.

És qüestió d’hàbits acostumar-se a un dia a dia sense plàstics?

Sí. És qüestió de veure quins petits canvis pots fer al teu dia a dia. Utilitzar un detergent hidrosoluble, utilitzar un desodorant ecològic...

Creu que les noves generacions estan més conscienciades amb aquest tema?

Sí. Tot i que molts adults també estan fent aquest canvi de xip. La gent és bastant conscient, sobretot en un país com Andorra on vivim de la natura.

Quins beneficis ens pot aportar fer un consum sense residus?

Evitar que els plàstics acabin a unes incineradores o als mars. L’any passat van haver de prohibir el consum de determinats peixos perquè tenien microplàstics. Això és una realitat!

I una cosmètica sense additius?

Utilitzes productes que no són tòxics i, en canvi, són hipoal·lèrgics, vegans i lliures de crueltat animal.

Podria destacar algun producte de la botiga?

Tenim, per exemple, les fertilitzadores, on podem reutilitzar residus orgànics com fruites i verdures per acabar creant adob per a les plantes.

tracking