VETTISFOSSEN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Parlar-li de camins de muntanya al país dels Pirineus potser és una mica agosarat. Però, com passa amb l’arribada a la cascada de Vettisfossen, quasi importa més el camí que el destí. I el camí que du a aquest indret de l’interior de Noruega és espectacular i, per descomptat, arrodonit per una vista corprenedora.

Començant pel principi, Noruega, igual que Andorra, és un paradís tota ella. Qualsevol racó de natura és espectacular i les opcions per escollir, nombroses. Són imprescindibles Bergen i els seus voltants, el Trolltunga, Geirangerfjord, les illes Svalbard i Lofoten, Nordkapp o el penya-segat Preikestolen. El país ben bé mereix una visita de llarga durada. Però, potser per allò de la massificació o per fugir d’allò ja conegut, la cascada i el camí d’accés a Vettisfossen són l’elecció perfecta per a aquesta ocasió.

La caiguda d’aigua es situa a la vall d’Utladalen. De fet, l’accés es fa a través d’una estreta carretera al fons de vall, que voreja el riu que des de la cascada va a parar al fiord, ja al poble d’Øvre Årdal. Tot i que és una zona en certa manera turística, el fet que estigui allunyada dels grans circuits fa que els visitants no envaeixin massivament la zona. A més a més, com que hi ha una caminada d’aproximadament dues hores per arribar a la cascada, doncs tampoc hi ha molts turistes que s’aventurin a fer el camí. De fet, tot i que anem a buscar Vettissfosen, hi ha un munt de cascades al llarg de tot el sender que recorre part de la vall d’Utladalen. A poc de deixar el vehicle estacionat ja trobem la cascada de Hjellefossen, que s’escampa per la roca en forma de cua de cavall. Una forma pareguda a la següent caiguda d’aigua que trobem, Avdalfossen, una cascada ja de certa alçada. Al llarg del camí creuem en diverses ocasions el riu per ponts habilitats. Un d’ells, no obstant, porta al poblat de Vetti Gard, però nosaltres ens desviem cap a Vettisffosen. Aquesta no es mostra al visitant fins que no s’hi és quasi a la vora, tot i que la remor de l’aigua ja es deixa sentir. L’arribada es fa per la part baixa i depenent de l’estació es pot arribar fins ben bé la gola de la cascada.

NO T'HO PERDIS

øvre årdal

El municipi paga la pena per visitar-lo amb serenitat. Situat a la vora del fiord d’Ardalsvatnet, és un petit poble de cases baixes rodejades de natura. Cal no perdre’s el capvespre a la vora del fiord, on es pot sentir la tranquil·litat de les aigües manses.

tracking