Anabella Cristaldi

“Sent dona és més difícil ser escoltada i guanyar respecte”

Argentina de 47 anys. Fa quasi cinc anys que resideix al país. Disposa d’una gran experiència de quasi divuit anys en seguretat informàtica. També ha realitzat treballs d’investigació i actualment treballa a Andorra Telecom.

Anabella Cristaldi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va arribar al Principat?

Tenia diverses ofertes de feina a Alemanya i a Anglaterra, però un company de l’Argentina em va parlar d’Andorra, de les característiques, la cultura, la tranquil·litat i em va semblar un lloc super­interessant on dur a terme els projectes que tenia en ment.

I al lloc que ocupa a Andorra Telecom?

Quan vaig arribar vaig tenir un breu pas per una entitat bancària i després va sortir un edicte d’Andorra Telecom on creia que podia encaixar pel meu background en telecomunicacions i vaig entrar a l’empresa.

La ciberseguretat és una branca molt masculina.

Totalment, la informàtica en general és un món d’homes. No em sento incòmoda treballant en un ambient majoritàriament masculí, però és cert que sent dona és més difícil guanyar respecte i ser escoltada.

Quin és el paper de la dona en aquest àmbit?

Exactament el mateix que el d’un home. Som professionals de la ciberseguretat, no importa el gènere.

És complicat fer-se un lloc?

Dona més treball que si fossis un home, però te’l pots fer amb molt d’esforç i demostrant que n’ets capaç. És com si la teva paraula hagués d’estar més argumentada que la d’un home.

Creu que a poc a poc les dones s’aniran introduint en aquest món?

N’estic segura, cada vegada veig més participació femenina i més empoderament.

Per què creu que passa això?

Considero que són estereotips culturals que encara no hem superat. A poc a poc els anem superant, però encara en queden de molt marcats.

Quina aportació realitza en la ciberseguretat?

En al seguretat hi ha dues branques, l’ofensiva i la defensiva, jo estic a la segona, que es basa a protegir i aplicar tots els nivells de seguretat possibles per defensar-se de l’ofensiva, que vindrien a ser els hackers.

Com definiria la ciberseguretat?

És un conjunt de procediments i eines que s’han d’implementar correctament per preservar un dels actius més valuosos que té actualment la societat.

Els darrers anys la informació ha pres un gran valor.

Actualment és l’actiu més valuós que tenim, a través de la informació ho podem saber tot d’una persona. És poder.

Va rebre la certificació Elastic Silver Contribution.

Em van atorgar el guardó de plata per la contribució en un model de seguretat.

tracking