David Cabero

“Molts professionals poden escollir viure a Andorra”

Impartirà una conferència en la 8a edició de l’‘Espai Diari d’Andorra - Deloitte’. 47 anys. Nascut a Barcelona, llicenciat i MBA per ESADE en Administració d’Empreses. Divendres a les 9:30 del matí, per via telemàtica, aportarà la seva visió de l’actual crisi econòmica.

David Cabero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sobre què tractarà la conferència que impartirà divendres?

Parlarem de les principals diferències que hi ha entre la crisi actual i les anteriors; com les empreses s’estan adaptant, i quins són els reptes de futur.

Analitzarà la situació d’Andorra?

I tant! Veurem també com es pot redefinir l’estratègia econòmica que té el país.

Ens en pot fer alguna pinzellada?

El que veig és el següent: Hi ha moltes possibilitats, el món canvia i s’imposen noves situacions com que els empleats de demà poden treballar des de qualsevol lloc. Ve una generació activa i que viatja i té experiències diferents al que hem vist fins ara.

Creu que el Principat pot ser pol d’atracció per a aquesta nova generació?

Per descomptat. El país té natura, esquí, qualitat de vida... i això en un món on pots escollir viure és molt important. Quan parlem de remot ja no parlem només de treballar, sinó de viure en remot. I Andorra pot ser aquest lloc, i molts professionals es poden sentir atrets pel Principat.

Quins serien els perfils professionals dels quals parla?

Penso en professionals al món que s’ocupen de temes d’e-sports, youtubers, influencers, però en definitiva qui treballa amb el seu ordinador sense importar on estigui. Gent jove, amb o sense família i alt poder adquisitiu.

En què beneficien el país aquest tipus de perfils?

En el cas dels més públics, generen visibilitat i poden exercir de pol d’atracció i posicionar-te al món. Hem de pensar que Andorra no es coneix arreu i posicionar-se és molt important.

Més en global. Parlava de les diferències de les crisis. Quines són per a vostè?

La d’ara és molt diferent. En el passat, quan les matèries primeres pujaven de preu hi havia inflació, els bancs centrals la frenaven. Aquest cop, però, l’economia es para a nivell mundial per un tema de salut. La caiguda és més forta, però la recuperació també ho serà.

Com serà aquesta recuperació?

Serà ràpida, tot i que anirà per barris. No a tot arreu serà igual. Però en línies generals, jo estic convençut que prendrà la forma del signe de la Nike. Una baixada forta i una remuntada constant i força ràpida.

Per què aquesta forma?

Les restriccions han fet que no ens puguem moure, i molta gent ha pogut estalviar. Es calcula a nivell global que l’estalvi ha pujat un 15%. I quan torni la normalitat, qui pugui sortirà a consumir.

Deia que la recuperació anirà per barris. Què vol dir?

Serà asimètrica. Països com la Xina ja s’estan recuperant i Espanya trigarà més, fins al 2023.

tracking