Toni Zamora

“Jo represento en Norman, l'ovella negra de l'institut”

És un dels actors de la primera promoció de la Jove Companyia Nacional d’Andorra, la Jocand Juntament amb els companys, amb motiu del Dia internacional del teatre representarà demà al complex del Prat del Roure d’Escaldes ‘La tercera onada’, una obra sobre ideologies autoritàries i dictatorials.

“Jo represento en Norman, l'ovella negra de l'institut”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera onada’ està basada en la novel·la ‘The Wave’, de Morton Rhue, i la reconeguda pel·lícula ‘Die Welle’, de Dennis Gansel. Per què vau escollir aquesta obra?

La va escollir el director. Tothom qui vingui veurà que és una obra magnífica i que arriba molt als sentiments.

L’obra parla de l’autocràcia, del nazisme. Un professor de secundària fa un experiment amb els seus alumnes fins que tot s’acaba descontrolant... Què ha representat per a vosaltres? En l’àmbit generacional us hi apropeu bastant.

Sí. Nosaltres som persones molt joves. Aquesta època no l’hem viscuda i no n’hem sentit a parlar gaire. Ha estat un procés difícil i l’obra és molt potent. Pensa que els vuit personatges que estem en escena no sortim mai de l’escenari durant poc més d’una hora. Hi ha molta intensitat, molta emoció i has d’estar molt concentrat.

Qui encarna el personatge del professor?

És un actor professional que es diu Oriol Guillem. És l’actor convidat a formar part de la primera promoció de la Jocand. Té molts anys d’experiència i talent que no és normal.

I tu?

Jo represento en Norman. És un noi que mai s’ha sentit a gust a classe. Sempre ha estat l’ovella negra de l’escola però, gràcies a aquest experiment, passen una sèrie de coses que fan que es transformi de manera impressionant.

És una obra molt dura. Com heu aconseguit posar-vos en la pell d’aquest paper?

Ha estat molt dur. No tots som estudiants de teatre. Hem tingut l’ajuda dels directors, en Juanma Casero i la Irina Robles. I, entre tots, ens hem ajudat molt en l’àmbit actoral i pel que fa a emoció. A l’hora d’interpretar ha estat molt fàcil.

Us ha afectat en l’àmbit emocional?

Sempre que acabem les funcions tenim una emoció que és molt difícil d’explicar. Acumulem molta adrenalina i molta intensitat. Tenim una energia al cos que no es pot explicar.

Ja fa gairebé un any que a través d’un càsting es va crear la primera promoció de la Jocand. Com valores aquesta experiència?

És indescriptible. Ara farem una petita gira nacional i estem molt contents. Entre nosaltres ens portem molt bé i hi ha molt bona relació. Tots tenim la mateixa edat i estem molt units.

A l’obra també es parla molt de la unió...

Sí. I de la manipulació.

Creus que podria passar una situació semblant actualment?

Al segle que vivim és molt difícil. Per part meva mai m’ho he plantejat.

tracking