Marta Ballús

“Vaig anar a l'Aràbia Saudita amb l'objectiu d'acabar”

Ha finalitzat en segona posició la Titan Series Saudi Arabia 33 anys. Va aficionar-se a la bicicleta de muntanya fa un any i mig i ara s’està preparant per afrontar una de les curses més dures del món a l’abril, la Titan Desert, que es farà al Marroc

“Vaig anar a l'Aràbia Saudita amb l'objectiu d'acabar”M. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vostè fa temps que està lligada al món de l’esport, especialment al bàsquet, però com sorgeix l’oportunitat de fer la Titan Series Saudi Arabia?

Fa un any i mig que em vaig aficionar a la bici, especialment a la de muntanya. Em van convèncer per apuntar-me a la Titan Desert de l’abril al Marroc i també em van comentar que existia aquesta prova a l’Aràbia Saudita, i a mi no em costa gens apuntar-me a bogeries d’aquestes i soc aquí.

Quant de temps ha entrenat per preparar la cursa?

Concretament per a aquesta cursa, des de mitjan desembre més o menys. No és gaire, però realment l’entrenament l’he començat pensant en la Titan Desert del Marroc a l’abril, i aquesta cursa també era una mica una prova per veure com estava, i també per saber com funcionen aquest tipus de curses.

Esperava acabar segona?

No, de cap manera.

Normalment en aquest tipus de curses acabar ja és una gran satisfacció, suposo que fer-ho a més en segon lloc ho és encara més.

I tant, jo hi vaig anar amb l’objectiu d’acabar la cursa perquè en no haver fet mai res semblant no sabia com reaccionaria el meu cos amb quatre dies seguits de tant esforç i vaig sortir tranquil·la. Hi vaig anar amb l’objectiu d’acabar, però al final l’esperit competitiu surt i intentes forçar més i fer una mica més, i arribes fins al teu màxim, i em va sortir bé.

Què ha estat el més dur?

Abans de marxar es parlava del fred, però al final no ha estat el més dur, hi havia contrastos de temperatura gran, però no ha estat el més complicat. Potser em quedaria com a més dur amb les parts on no podies anar sobre la bici perquè la sorra era molt tova i et frenava, i et trencava el ritme i et feia fer un esforç extra per mantenir-te sobre la bici.

I el millor moment?

Més enllà del moment d’acabar i creuar la meta, em quedo amb tots els dies quan estàvem al campament amb tots els altres corredors, on parles, fas pinya, coneixes gent amb la mateixa afició, i això és maco.

Farà la Titan Desert, com l’afronta?

Realment igual que aquesta, amb l’objectiu d’acabar i cap altra cosa en ment, perquè allà hi ha molta més gent i més nivell. Hi vaig amb l’objectiu de finalitzar-la.

Quines creu que són les principals diferències que trobarà al desert del Marroc a la Titan Desert de l’abril?

Especialment la temperatura, perquè al Marroc serà molt més alta que la que hi havia a l’Aràbia Saudita. I després, l’altra gran diferència és que a la cursa de l’abril hi haurà més etapes i, en principi, seran força més dures que no pas les de la Titan Series Saudi Arabia.

tracking