Mirador de Sant Nicolau

Les millors vistes de Granada

Les millors vistes de GranadaJ. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hay en la vida, nada, como la pena de ser ciego en Granada”. Una frase d’un antic escriptor mexicà per resumir tota una bellesa incommensurable i difícil d’explicar la de la capital de l’últim gran regne andalusí. Sens dubte, Granada és una de les ciutats imprescindibles per a qualsevol amant de la cultura, la bona gastronomia o la història, i el mirador de Sant Nicolau, un dels seus grans emblemes. Aquest racó ofereix les millors vistes panoràmiques sobre la construcció granadina més coneguda arreu del món, l’Alhambra. Amb Granada als seus peus, el mirador està situat just al davant del famós palau nassarita i del Generalife. Darrere dels dos monuments, Sierra Nevada. Un cara a cara amb el misticisme d’Al-Andalus i el duende que ha inspirat al llarg de la història alguns dels millors artistes i intel·lectuals del món, com ara Ernest Hemingway, Lope de Vega, Henri Matisse o Antonio Machado. Tots van visitar Granada i el seu meravellós mirador de Sant Nicolau i tots es van emportar una impressió que els va acompanyar per sempre. El poeta Federico García Lorca, però, va ser qui més va sospirar per aquesta ciutat i pel seu encant, concentrat en la nostra terrassa. Les vistes del mirador no són l’únic interessant d’aquest emplaçament. I és que la seva situació al popular barri de l’Albaicín converteix el recorregut fins a arribar-hi en una autèntica delícia per als que practiquin l’art del flâneur. Durant el passeig, si li agrada caminar per carrers empedrats i entre petites cases blanques, es pot gaudir d’altres llocs d’alt interès turístic com ara la Puerta de Elvira, la Cuesta del Chapiz o del Passo de los Tristes. Finalment, per posar la cirereta al pastís, just a tocar del mirador i presidint la plaça homònima, s’aixeca l’església de Sant Nicolau, construïda l’any 1525 sobre les restes d’una antiga mesquita, com en molts altres dels temples catòlics de la ciutat nassarita.

Qualsevol època de l’any és bona perquè vostè viatgi a Granada, es deixi perdre pels carrerons del centre i ja de pas aprofiti per endur-se a la boca el dolç més típic de la ciutat, els famosos piononos.

Recomanem

Les gelateries Pels carrers del centre de Granada s’acumulen una gran quantitat de gelateries, que en molts casos ofereixen uns sabors difícils de trobar en altres ciutats.

tracking