Una vista màgicaD. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense dubte, Vinicunca o més coneguda com ‘la montaña Arcoírirs’ o dels set colors, és un dels espais més sorprenents que un viatger pugui descobrir. Situada a 5.200 metres d’altitud a la serralada dels Andes, s’ha convertit en els darrers anys en un dels espais turístics preferits del Perú i això ha comportat un cert risc de massificació d’un dels entorns naturals més bells que existeixen. La muntanya ofereix les vistes espectaculars pròpies de l’entorn i de l’altitud que té, però el més destacat és precisament que gràcies a la composició mineral dels seus vessants ofereix un ventall de colors molt ampli, com si els set colors de l’arc de Sant Martí s’haguessin estirat a prendre la fresca, d’aquí el seu sobrenom. Depenent de l’hora que es visiti i de la llum del sol que tingui es veuen franges de diferents tonalitats, però per contemplar tota la policromia es recomana anar-hi durant l’època seca, juliol o agost, perquè si s’hi va durant les pluges, el color queda una mica més difuminat i la fotografia perd força.

Com es veu a la instantània, aquesta característica és un element que desperta l’interès de qualsevol viatger i això és el que l’ha tornat extremadament vulnerable, ja que malgrat que és un atractiu turístic descobert fa molt pocs anys, deu encara no, els guies de la zona afirmen que porten unes mil persones diàries. Evidentment ha revitalitzat l’economia dels pobles més pròxims però és cert que algunes persones comencen a reclamar que es posin controls i que la muntanya dels set colors no acabi sent un nou Everest, amb cues per accedir-hi.

El perfil dels caminants és molt variat. Els més valents poden fer la ruta a peu, seguint un guia. Per a aquells que estiguin en menor forma física, es poden usar bombes d’oxigen si és necessari. No falten els temeraris que aprofitant el (des)coneixement popular ingereixen fulles de cocaïna, no fos cas que no se sentint prou capaços, i finalment queden els “còmodes”, aquells que pagant un preu superior pugen a cavall, amb els guies al costat caminant. Qüestió de classes. Escullis la forma que vulguis, el paisatge paga la pena i és una meravella contemplar el món des de 5.200 metres.

RECOMANEM

Navegant per l'Amazones La ciutat d’Iquitos és una de les portes d’entrada a la selva de l’Amazones des d’on es poden fer rutes navegant pel riu i viure en el gran pulmó del món.

tracking