L'artèria del centre històric

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre històric de Bruges (Brugge en neerlandès) s’articula al voltant de la plaça principal de la ciutat, la Grote Markt o plaça Major. En aquesta zona central de la ciutat se situen els edificis històrics més importants envoltats de canals. A més hi trobem un bon nombre de xocolateries artesanes, ja que aquest producte és el principal souvenir de la ciutat.

La Grote Markt està situada al centre de la ciutat i té una superfície d’una hectàrea. Entre els monuments al voltant de la plaça hi ha el campanar, del segle XII, i el Jutjat Provincial (originalment Waterhalle, que es va demolir el 1787 i va ser substituït amb un edifici classicista que des del 1850 va servir com a tribunal provincial i després d’un incendi en 1878 va ser reconstruït en estil neogòtic el 1887). L’esmentat campanar, el Beffroi de Bruges, forma part d’un grup de 56 torres i campanars de Bèlgica i França en la llista de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco des del 1991. En el lloc on es troba actualment hi havia una torre de fusta aixecada el 1240. La construcció albergava el mercat de la llana i els magatzems corresponents. La torre també tenia una funció administrativa i era utilitzada pels magistrats de la ciutat. Allà es trobaven els arxius de la ciutat. Al centre de la plaça hi ha les estàtues de Jan Breydel i Pieter de Coninck, dos herois de la ciutat que van lluitar contra els francesos el 1302 per assegurar la llibertat i la independència de Bruges i Flandes. Fa 24 anys la plaça es va renovar completament. En aquestes reformes es van eliminar els aparcaments i es va fer per a vianants en la seva major part, fent-la més apropiada per a celebracions i més còmode per als vianants a l’eliminar parcialment el trànsit rodat. La plaça, totalment renovada, va reobrir el 1996 amb un concert de Helmut Lotti, un tenor belga, cantant i compositor i que destaca per ser un intèrpret en diversos estils i llenguatges. Bruges té una història molt interessant, sempre unida a la de l’Estat espanyol. Aquesta no és una zona que destaqui especialment per la restauració, però si podem degustar un bon nombre de cerveses belgues i tot tipus de dolços.

RECOMANEM

Bistro Bruut. Local altament recomanable i situat al final d’un passadís estret i fosc. Acull una espectacular ubicació sobre un canal i es poden assaborir tot tipus de plats i cerveses.

tracking