Olga Moran

“Em motiva fer pinya amb gent amb la mateixa passió”

Participa a la cursa de monitors des de 2010 per fer equip, conèixer gent nova i fer país 27 anys. Monitora de lleure des dels 16 anys a la parròquia de la Massana. Va començar amb un grup de monitors amb l’equip Duffman, i des de llavors no ha parat

Olga Moron

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què li va motivar a participar en la cursa de monitors?

Els infants i joves. Jo era monitora de la Massana i em va motivar el fet de fer pinya amb la resta de monitors, així com conèixer altra gent que tingués la mateixa passió i motivació pels nens, i així fer una mica de país tots plegats.

Quan temps fa que hi participa?

Hi vaig participar per primera vegada quan els organitzadors ho van proposar a la parròquia. Hi participàvem amb l’equip Duffman i vam guanyar. Ens ho vam passar molt bé, va ser una experiència que em va sorprendre molt, tothom hi anava per tenir un dia diferent.

Com va passar de participant a organitzadora?

Bé, qui organitza la cursa són els vencedors, però aquest any ha estat diferent, nosaltres vam quedar segons però l'equip guanyador no podia fer-se'n càrrec i ens van cedir la posició. Igualment, el 2011 ja ho vam ser, així que ja tenim un bagatge en la feina.

Porten molt temps treballant en la cursa?

Sí. Vam començar al febrer buscant patrocinadors i la feina d'organització també comporta molt d'esforç. Ara mateix quedem una vegada a la setmana, però quan sapiguem el nombre de participants ens veurem cada dia per acabar de detallar.

Aquest any la cursa inclou diverses parròquies, però encara en falten.

Correcte. La iniciativa la va tenir Escaldes, i a poc a poc la resta de parròquies s'hi han anat sumant. Tan sols falten Encamp i Sant Julià, que esperem que aquest any o el següent s'animin a participar-hi.

Què esperen d’aquesta 11a edició?

Que hi participin el màxim de persones a escala nacional possibles, per unir-nos i fer país. Igualment, enguany ens proposem innovar una mica amb una activitat sorpresa durant el matí que fins al dia 24 no es donarà a conèixer. D'altra banda, també plantegem moure les proves de la nit a Arinsal, en lloc de la Seu d'Urgell, ja que un dels patrocinadors ens ofereix un local on celebrar la festa en acabar.

Hi pot participar tothom?

Bé, només poden aquelles persones que hagin estat monitores al Principat. Però no tenim límit d’edat, hi poden participar des dels 16 anys fins a la vellesa. Acostumem a participar entre 10 i 15 grups de 5 persones com a màxim.

En què consisteix la cursa de monitors?

Es distribueix en tres etapes. Al matí ens reunim a primera hora al Prat del Roure per fer la desfilada de disfresses. Tot seguit realitzem una gimcana per l'avinguda Carlemany que acaba amb un seguit de proves. A la tarda farem una cursa d'orientació per la parròquia guanyadora, i al vespre tenen lloc diverses dinàmiques en grups i acabem el dia amb una gran festa tots plegats.

tracking