Josep Maria Dabad

“Volem competir amb marques de primer nivell”

La idea de dos aficionats a l’esport de la bicicleta feta empresa
Bicis de triatló, BTT i carretera amb disseny al gust del client. La Purito tindrà la seva Kanaola, que se sortejarà. Els clients d’Andbank, patrocinador de la cursa, podran recollir les butlletes a les oficines.

Josep Maria Dabad

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com neix la idea?

Kanaola neix perquè els dos fundadors, tant el Juanjo com jo, venim de l’esport, sobretot del triatló, i ens trobàvem que vèiem moltes bicis iguals.

I van decidir canviar-ho.

Vam decidir crear una marca però el quid de la qüestió és buscar allò que no té la competència. I sobretot ens vam centrar en el que és la personalització, personalitzem els quadres al cent per cent en funció del que ens demana el client.

Han crescut des de l’inici?

Vam començar el 2013 amb dos persones i ara som un equip de dotze. Abans era una empresa de dos xavals joves que tenen moltes ganes i ara ja és una empresa sòlida que vol competir amb marques de primer nivell mundial.

I la personalització com encareix el producte?

El cost de personalitzar la bici ja està inclòs en els preus que oferim a la pàgina web.

Vostè és andorrà. Per això Kanaola està radicada a Andorra?

No és el fet que jo sigui andorrà. Actualment Andorra és el país on més residents professionals ciclistes hi ha, hi ha un mercat important, també de gent que ve de fora a entrenar-se. Quan parles d’Andorra i de bicicleta tothom reconeix que és un espai especial i totes les nostres bicicletes han estat provades al Principat perquè aquí es poden provar tant les BTT com les de carretera, les escaladores i les de rodar.

Ajuda a la promoció, això de ser en territori ciclista?

El nou canal de venda és online però després tenim els ambaixadors, tenim un campió d’Espanya de triatló, Genís Grau, i Julio Pintado també ho és, són vuit en total que testen la bici. Però, de fet, en el nostre cas es pot provar qualsevol de les nostres bicis abans de fer la compra.

On fabriquen?

Taiwan, som a la mateixa fàbrica que quatre grans marques.

Són bicis per a practicants habituals.

L’estàndard de qualitat és molt alt, són bicicletes fetes cent per cent en carboni. Tenim un preu d’entrada potser una mica més elevat que altres marques però el que donem des del principi és molt millor. Som competitius perquè hem eliminat intermediaris, és com comprar directament a la fàbrica. Gastem poc en publicitat perquè ens basem en els ambaixadors i estar allà on estan els cicloturistes, a les curses.

Quin és el preu més baix d’una Kanaola?

Al voltant de 1.800 euros.

Quant podeu créixer amb aquesta filosofia?

Ens estem centrant a tenir unes vendes recurrents. Venem bici a bici pràcticament. Volem créixer però tenint molt clar que la part important és la qualitat.

tracking