Waco

“Els xamans treballem amb dues coses: amor i energia”

Guia per transitar del món material a l’espiritual
Va treballar força anys de policia a Alacant, fins que un accident li va canviar la vida. Fa tres anys va obrir consulta a Arinsal, i aquest cap de setmana participa a la Seu a la fira alternativa Consciencia’t.

“Els xamans treballem amb dues coses: amor i energia”M.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va descobrir que tenia el poder d’ajudar la gent?

Era d’excursió amb el meu fill cercant fòssils quan em va caure un roc enorme a les espatlles. Arran de l’accident vaig veure un ésser de llum que no sabria descriure, i, quan vaig despertar a l’hospital, vaig ser conscient que havia estat a prop de morir i que havia tornat a un altre món, a un món espiritual.

Què li deien els metges?

Vaig ser dos anys a l’hospital i a recuperació; tinc dues vertebres xafades, i van pensar que quedaria tetraplègic, però aquí estic!

Què li feia pensar que era una persona distinta?

No ho sé explicar, ni llavors tampoc. Sentia que alguna cosa havia canviat dins meu, i sentia que havia d’apropar-me a persones que passaven un mal moment i oferir-los la meva ajuda.

Quan va tornar a la feina, què li deien els companys?

Alguns em deien que devia ser alguna mena de reacció neuronal al cervell a conseqüència del cop, però jo sé que no és això perquè ho vaig viure, i amb això en tinc prou. No em cal convèncer ningú de res.

Si més no, li cal convèncer la gent a qui vol ajudar

No, tampoc. No es tracta de persuadir ningú, sinó d’oferir-li la meva ajuda, si la vol acceptar.

Va seguir alguna mena d’estudis per fer aquesta activitat.

Va anar sorgint de manera insospitada. Al principi, ni tan sols sabia ben bé què havia de fer. La gent em venia a veure i jo els escoltava i els imposava les mans...

I se sentien alleugerits?

Una sí i altres no. Però vull deixar clar que jo no faig sanació; de fet, per ser precís hauria de dir que és el meu animal guia qui ajuda la gent a través meu.

Quin és el seu animal guia?

L’ós que hi ha representat a la pintura que veu al meu costat.

I com ho sap?

Com tot en el món del xamanisme, ho vaig saber quan ho havia de saber. Un amic taxidermista em va regalar una vegada unes urpes d’ós; força temps després, una tarda vaig començar a tocar un tambor ritual que també havia arribat a les meves mans de manera atzarosa, i llavors se’m va aparèixer la figura d’un ós enorme. Es va posar a ballar i de sobte es va voler ficar dins meu...

Com va reaccionar, vostè?

Jo estava ben espantat. Vaig intentar deslliurar-me’n, però no me’n vaig sortir. Des de llavors el duc a dins: ell és el meu guia espiritual.

Com sap que l’ós el guia correctament?

Els xamans treballem amb dues coses: l’amor i l’energia. Si un xaman volgués perjudicar algú, el seu animal guia no ho permetria i l’abandonaria. Fer el mal és contrari als principis del xamanisme.

tracking