Ezequiel Melero

“Molta gent em diu que veu so en l'art que realitzo”

Estarà present a la Serenalla Market impartint tallers de geometria per a infants. Nascut a Buenos Aires. També conegut com Être, va estudiar disseny industrial i so, una formació que li va servir per començar a treballar l’art de les formes geomètriques: entre el caos i l’harmonia.

“Molta gent em diu que veu so en l'art que realitzo”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ens pot explicar quina és la seva proposta d’art?

La idea d’art que proposo és sobre les visions que he tingut i que tracto d’expressar a través de la geometria. És quelcom que ens antecedeix al coneixement humà. I per aquest motiu la idea té una base geomètrica. Expressar-ho tot amb aquestes formes.

Ens pot posar un exemple per entendre-ho?

Tracto d’expressar molt el canvi de plans i dimensions. En aquest canvi sempre succeeix un caos. És un tipus de geometria que ens sembla caòtica, que succeeix entre pla i pla i que tracto d’expressar en blanc i negre. I després existeix la idea d’harmonia que alhora està en el caos.

És un art molt abstracte. La gent l’entén?

Sí, al final crec que l’art que faig és una mica obvi, ja que utilitzo elements molt quotidians com ara cercles o triangles. Ara, en el meu art apareix tot el tema fractal, que és com anar de dins cap a fora. Moltes vegades la gent em diu que ha vist coses semblants, que els sona molt o que ha vist llocs o espais semblants. A vegades també diuen que ho han vist en somnis o al·lucinacions.

I vostè els extreu de visions que té.

Fa tres anys vaig començar un camí de sanació que em va portar a apropar-me als antics rituals dels nadius a Sudamèrica per arribar al coneixement. Vaig poder entendre que tot està connectat i a saber fer ús de les eines adquirides en la meva vida, connectar-les i poder expressar-les en les peces que realitzo.

Parla de la seva formació en disseny industrial i so?

Sí, sobretot haver estudiat so em va obrir molt el cap. Em va donar molta confiança a creure en mi per expressar tot el que tenia a dins i que em meravellava. Em va fer entendre les freqüències que en el cas de la pintura plasmo amb els colors. Molta gent veu so en l’art que faig. I del disseny em vaig emportar la geometria i les tres dimensions.

Què li genera pintar?

Sóc molt fanàtic de la geometria, d’anar descobrint-la i executar-la Quan la dibuixo em provoca com un canvi de consciència. Crec que tenim un costat diví molt tapat que se’ns presenta en somnis o en situacions fora del comú.

Serà present a la Serenalla Market de la Massana.

Participaré en la confecció d’un mural. La idea és mostrar en viu el que un pot fer, demostrar que amb la geometria la gent es pot treure l’estigma de creure que dibuixar és difícil. Amb un compàs i un escaire es poden fer dissenys molt bells.

També impartirà tallers per a infants.

La idea és ensenyar-los les eines que tenen al seu abast i que puguin fer-ne ús tan aviat com sigui possible.

tracking