Filipe Busto

“A l'Europa League sortirem amb la il·lusió de competir”

La UE Engordany va aconseguir la Copa Constitució per primer cop a la seva història La victòria al Comunal davant el Vall Banc Santa Coloma permet a l’equip de Filipe Busto participar per segona temporada consecutiva a la prèvia de l’Europa League. Dues grans fites en dues temporades

“A l'Europa League sortirem amb la il·lusió de competir”Filipe Busto

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Primer títol de la UE Engordany a la seva història.

És un orgull, la veritat. La temporada passada vam entrar per primer cop a la disputa del play-off pel títol i vam acabar segons, fet que ens obria la porta a disputar la prèvia de l’Europa League per la via directa. Aquest any ens hem centrat en la Copa perquè feia setmanes que ens havíem despenjat de la lliga.

El triomf a la Copa Constitució dona el premi de la plaça europea.

Un gran al·licient. Tenir la possibilitat de jugar per segon any consecutiu la prèvia de l’Europa League ens fa estar molt il·lusionats. Esperem fer un gran paper.

Jugar-la ja és un al·licient però no sé si hi ha preferència pel que fa al rival.

És difícil. El que és clar és que hi ha lligues i rivals que estan per sobre nostre i que tenen més nivell. No hi ha cap equip fàcil i hem de sortit a competir amb il·lusió i, depenent del rival, és evident que podem tenir més o menys opcions de classificar-nos.

L’any passat l’equip ja va superar una primera fase.

Jo no hi era en aquella eliminatòria contra el Folgore però va ser molt important poder ser el primer equip andorrà a superar una fase a l’Europa League. Depèn del rival que et toqui. Hi ha lligues fortes com a Kosovo, Luxemburg o Gibraltar, però analitzant-ho sí que hi ha equips que poden estar al nostre abast.

Sebas Gómez ja ho va dir. Avançar la pretemporada, si és per això, ve de gust.

Avançar la pretemporada és el resultat d’haver fet els deures i d’haver fet una bona feina. És una motivació extra per a tots, no només pel fet de disputar la prèvia de l’Europa League, sinó també de cara a la temporada vinent.

La final va tenir clar color blanc-i-negre.

La primera part vam estar una mica nerviosos, una mica tensos i sense fortuna de cara a porteria. Eloi Casals va fer dues aturades immenses. A la represa vam tenir el control i vam saber aprofitar les ocasions de què vam disposar. Tot plegat ens va donar més tranquil·litat.

La va guanyar qui tenia més necessitat o més gana.

Vam tenir l’oportunitat de preparar bé aquesta final. Va ser una victòria merescuda i és clar que nosaltres teníem l’obligació de guanyar si volíem anar a Europa i el Vall Banc ja tenia la seva plaça garantida per a la Champions. Amb aquesta pressió que teníem nosaltres ens vam obligar a tenir els nivells de concentració molt alts.

Quin ha de ser l’objectiu de l’Engordany la propera temporada.

Tenim un pla establert, molt ambiciós, per seguir creixent. El gran objectiu ara és confeccionar una plantilla competitiva per aconseguir entrar a Europa via lliga.

tracking