Cinto, 'Toi', Gabriel

“És al·lucinant representar Andorra, no tinc paraules”

Anirà als seus segons Jocs Europeus defensant Andorra.Després d’acabar un any positiu amb el sènior B del MoraBanc ha estat seleccionat per defensar el Principat en bàsquet 3x3, juntament amb Alexis i Hugo Bartolomé i Oriol Fernández.

“És al·lucinant representar Andorra, no tinc paraules”T.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció d’aquest any de 3x3 convida a pensar que es pot competir amb els rivals, ho senten així?

Ens ha tocat Polònia, Sèrbia i Romania, que saben jugar a això molt bé i són molt físics. Però juguem amb les ganes de competir i passar a quarts. El nostre avantatge és que tot i que l’Alexis [Bartolomé] no és a l’equip, amb l’Hugo [Bartolomé] i l’Uri [Fernández] fa anys que juguem junts al sènior B del MoraBanc i ens coneixem bé.

Hi ha jugadors que no són tan habituals a la disciplina, com s’adapten del 5x5 al 3x3?

Canvia força el joc. És molt més intens i molt més físic. Però al final és bàsquet i es tracta de fer cistella. Ens coneixem i ens ajuda a adaptar-nos als canvis. Tenim un mes i mig que només estem centrats en el 3x3.

Què significa per a vostè poder representar Andorra en uns Jocs Europeus?

És al·lucinant, no tinc paraules. Ja vaig tenir l’ocasió d’anar als que es van fer a Bakú i ara tinc la sort de tornar-hi. Jo no hauria imaginat mai poder representar el país i menys en uns Jocs Europeus, que és una competició superior.

Quin objectiu s’han marcat?

Anar a competir, està molt clar. Des que el 3x3 és olímpic, els països potents encara s’han posat més les piles, però l’objectiu és clar. Tenim la il·lusió de fer-ho bé, guanyar algun partit i el somni de passar a quarts de final. Sortirem a competir tots els duels.

La temporada amb l’equip no ha estat dolenta, com la valora?

Ha estat molt més tranquil·la que els últims tres anys, que o bé ens hem salvat a l’últim partit o hem jugat les fases per no baixar. Haver aconseguir la permanència a tres jornades es pot considerar molt satisfactori. No hem d’oblidar que l’objectiu del sènior B és formar jugadors, que siguin sòlids al B i, per què no, que algun dia puguin estar al primer equip. Individualment, ha estat el meu millor any, sens dubte. M’agrada que el treball tingui els seus fruits i haver pogut ajudar l’equip.

Què creu que necessita el bàsquet andorrà?

Pel que fa al club crec que s’està fent una molt bona feina. Tot club amb un equip a l’ACB ha de tenir un segon equip que el pugui ajudar, tant als entrenaments com als partits. A més, s’està donant oportunitats als jugadors de la casa, que a més podem ser importants a la selecció, en què s’ha fet un bloc sòlid de jugadors i que segur que portarem molts èxits a Andorra.

Seguirà a l’equip la temporada vinent?

Sí. Jo no puc estar més agraït a l’equip i l’any que ve seguiré, ells saben que tinc compromís i mentre la feina m’ho permeti, no els fallaré. Estic molt a gust a l’Andorra i seguirà sent així. Tant de bo puguem repetir un bon any com aquest.

tracking