Carmen Rivera

“Donem suport a qui necessita ajuts específics”

Organitza una classe magistral d’‘spinning’ solidària el 4 de maig a Caldea. 49 anys. Nascuda a Barcelona, fa més de 19 anys que viu a Andorra. Va accedir a la direcció de Bomosa aquest any. Enamorada dels animals, vol donar-li ara un canvi de rumb a la fundació.

“Donem suport a qui necessita ajuts específics”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com sorgeix la idea de crear Bomosa?

Bomosa va ser fundada pel senyor Turi Mora l’any 2004, motivat pels seus valors, inquietuds i per la seva preocupació per les persones en risc d’exclusió social i laboral, pels drets dels animals, per la protecció del medi ambient i pel desenvolupament sostenible de la societat. Aquests quatre punts formen part de l’objecte social de la nostra fundació.

Fins a quin punt és clau l’aparició de l’empresari Turi Mora per engegar aquest projecte?

Ell n’és l’únic fundador. De fet, el nom Bomosa vol dir Bonaventura Mora Sagués. El seu objectiu principal és crear una societat andorrana solidària a través d'impulsar projectes i programes per millorar la qualitat de vida de les persones i dels animals, i sempre fent-ho protegint el medi ambient.

D’on li ve a vostè aquesta passió pels projectes dels altres?

Per la sensibilitat. Perquè jo crec que comparteixo aquesta sensibilitat que té Turi Mora per tots els punts que he comentat anteriorment. Tinc aquesta sensibilitat envers les persones que estan en risc d’exclusió social i laboral, m’encanten els animals i estic interessada en la protecció dels seus drets i també del medi ambient.

Es defineixen com una societat que aporta una nova manera de fer negoci. Com traslladen aquesta idea a la pràctica?

Fins ara, s’ha conegut Bomosa pel seu departament animal, pel tema dels gossos. Però, a partir d'aquest any, volem donar visibilitat al nostre departament social i al de responsabilitat social corporativa. Volem donar un impuls més gran a aquests dos departaments per complir els 17 objectius de desenvolupament sostenible que marca el Govern per al 2030. També ajudem a fer que les empreses tinguin aquest impacte social a través de projectes i del nostre assessorament.

Amb l’experiència que vostès han adquirit els últims anys, com identifiquen si un projecte funcionarà?

Em sento afortunada perquè el senyor Mora ens dona l’oportunitat de poder ajudar les persones i els animals i, a vegades, més que fer amb els projectes un pla de negoci és un tema de sensibilitat, de sentit comú. Això ho veus, ho palpes. Hi ha persones que volen comunicar que necessiten ajudes específiques i nosaltres som aquí per donar-los suport.

Expliqui’ns en què consistirà la classe magistral d’‘spinning’ solidària que organitzen a Caldea el 4 de maig?

És una activitat solidària, sota el lema Apropant capacitats. L’organitzem amb Autea, l’ASDA i Amida, per donar a conèixer que les persones que formen part d’aquestes associacions necessiten unes ajudes específiques al llarg de la seva vida que els permetin tenir una vida normalitzada i inclusiva.

tracking