Eduard Ribó

“Triï el perfum que li digui el seu instint, no la publicitat”

Els perfums parlen per tu Dimecres vinent a les 20 h. dirigirà un taller a l’Espai Ermengol on tothom podrà combinar diverses essències fins a trobar el seu propi perfum. El taller forma part dels actes a favor de La Marató de TV3

“Triï el perfum que li digui el seu instint, no la publicitat”M. V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quin perfum porta?

Per a aquesta hora [al capvespre] he triat una combinació de cítrics, sobretot mandarina, amb sàndal i mesc.

Mesc?

És una essència que evoca l’olor de la pell neta i suggereix calidesa, proximitat, distinció... És molt apropiada per a la nit.

Com puc saber quin és el perfum que em va millor?

S’ha de deixar guiar pel seu instint, per aquelles aromes que li agraden, no pel que diguin els anuncis.

Admeto que hi ha anuncis que m’agradaria creure-me’ls.

Els anuncis es basen en estereotips; en canvi, les combinacions que nosaltres proposem es basen en les propietats organolèptiques dels olis essencials i en criteris culturals.

Quins criteris culturals?

En la nostra tradició cultural, l’essència de roses o de gessamí, posem per cas, no es consideren apropiades per a un home; en canvi aromes de fusta, com el sàndal o el cedre, no s’acostumen a associar amb perfums per a dones i sí amb perfums per a homes. Tanmateix, els criteris que fem servir aquí i els que fan servir a França no tenen res a veure, i encara menys amb els països orientals, on prefereixen aromes molt més fortes i especiades.

També és un tret cultural que hi hagi més varietat de perfums per a dones que per a homes?

Pensi que, de cada deu casos, en set és la dona qui tria el perfum que porta l’home. Per això en les combinacions que nosaltres proposem hi ha cinc cofres per a dones i només un per a homes.

El perfum que portem pot incidir en el nostre estat d’ànim?

Coneixent les propietats dels olis essencials els pots combinar de manera que el teu estat d’ànim millori. Per exemple, els cítrics van molt bé pel matí perquè aporten frescor i tenen un efecte estimulant. Per això també és aconsellable canviar sovint de perfum, fins i tot al llarg del dia. Cal tenir present que si sempre fas servir el mateix perfum arriba un moment que l’assimiles i no en sents l’olor, amb la qual cosa pot ser que te’n posis massa i arribis a molestar els qui t’envolten.

Diu que la seva és una empresa amb responsabilitat social.

La nostra idea és que, un cop hi hagi una demanda consolidada, siguin els productors locals els que fabriquin essències de qualitat mitjançant el conreu de plantes aromàtiques i medicinals. I alhora que els joves perfumistes tinguin un banc de proves on expressar el seu talent.

Vostè, però, no és perfumista.

Jo sóc enginyer de telecomunicacions, però des de petit m’apassiona el món de la perfumeria i per això fa un parell d’anys que treballem per tirar endavant aquest projecte.

tracking