L'indret més barroc de RomaElisenda Pallarés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roma és una ciutat perfecta per gaudir passejant. El visitant troba infinitat de monuments i racons plens d’història a pocs metres de distància. Els amants del barroc, període artístic que va predominar durant els segles XVII i XVIII, tenen una visita obligada a la Piazza Navona. Potser menys coneguda que la Fontana di Trevi, aquesta plaça és un tresor. Va ser construïda sobre un antic estadi dominicà i va ser construïda en estil monumental per voluntat del Papa Innocenci X.

Conté diversos elements arquitectònics i escultòrics. Destaca les seves fonts. Com la dels Quatre Rius, obra de Gian Lorenzo Bernini, que representa els grans quatre rius: el Danubi, el Ganges, el Nil i el Riu de la Plata. Té una base formada per una gran piscina el·líptica, diverses escultures de marbre i està coronada amb un obelisc egipci de 17 metres d’alçada. La font està decorada amb escultures d’elements naturals i d'animals com un cavall, serps, un dofí, un cocodril i un dragó.

Les altres fonts de la plaça són la Fontana di Nettuno, de Giacomo della Porta, i la Fontana del Moro, dissenyada per della Porta i decorada amb elements com un dofí de Bernini. A la plaça també hi ha l’església de Sant’Agnese in Agone, que com passa amb la majoria dels temples a la capital italiana és de lliure accés. Segons diu la llegenda, aquesta església està construïda on la màrtir Santa Agnès va ser forçada a despullar-se en públic i llavors li van créixer els cabells per cobrir-la. A un altre extrem, hi ha el Palazzo Pamphili, un palau que conté una galeria de frescos pintats per Pietro da Cortona i que és l’actual ambaixada del Brasil.

Els carrerons que arriben a la plaça, amb edificis en tons rosats i vermells, són molt turístics i estan plens de restaurants i botigues de records. A prop de la plaça s’hi troben altres indrets de gran interès, com el Museu de Roma o el Panteó d’Agripa o l’Àrea Sacra. En mitja hora de passeig s’arriba al Coliseu. És recomanable realitzar una visita guiada per descobrir el gran valor d’aquests monuments. Roma en té tants que paga la pena perdre’s per ella més d’un cop.

RECOMANEM

Art en directe A la plaça i voltants sempre hi ha artistes que pinten quadres amb diferents paisatges de Roma i dibuixen caricatures per als turistes que les vulguin comprar.

tracking