Galeries Víctor Manuel II

Un passeig pel cor de la ciutat

Galeries Víctor Manuel IIJúlia Trullà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Van ser construïdes entre els anys 1865 i 1877 per l’arquitecte Giuseppe Mangoni amb l’únic objectiu de comunicar les dues places més importants de la ciutat italiana de Milà: la plaça del Duomo i la plaça de la Scala. Després es va convertir en punt de reunió per excel·lència, on advocats i notaris es trobaven cada matí per prendre el cafè. Un segle i mig més tard, les Galeries Víctor Manuel II, dedicades al primer rei de la Itàlia unificada, s’han convertit en un dels llocs més interessants i alhora de major afluència de ciutadans i turistes. Tot i que no deixa de ser un centre comercial –un dels més antics de tot el món– ple de botigues de roba de les millors marques italianes com ara Gucci, Prada o Louis Vuitton, històriques cafeteries, joieries, llibreries, establiments de luxe i deliciosos bars i restaurants amb terrasses envidrades, l’encant es troba en l’elegància i l’espectacularitat del seu disseny únic. És un espai realment màgic, situat al cor de la ciutat, amb una edificació de quatre plantes, formada per dues arcades perpendiculars cobertes per una volta de vidre i de ferro que es creuen formant un octàgon i que van haver de ser reconstruïdes arran dels bombardejos de la Segona Guerra Mundial. Al centre es pot apreciar la seva grandària, per on entra una gran quantitat de llum que fa ressaltar la bellesa que caracteritza cadascun dels seus racons i que permet fotografiar les impressionants peces de marbre, pintures al fresc i un terra replet de rajoles, on estan gravats els escuts de les armes de Milà, Florència, Roma i Torí representats en quatre mosaics que decoren tota la part central. Una de les llegendes o curiositats que no està de més saber abans de visitar les galeries, és que en un d’aquests mosaics es troba l’escut familiar dels Savoia amb un bou. Segons diu la tradició, “tindrà bona sort aquell que faci tres girs complets i sense aturar-se per sobre del bou, amb el peu dret i amb els ulls ben tancats”.

Imprescindible passejar-hi detingudament, observant els detalls d’una galeria amb més de 200 metres de llarg, 47 metres d’alçada i més de 150 anys d’història, que cultiva l’estil de vida i l’essència milanesa.

La Scala

És un dels teatres d’òpera més famosos del món. Es troba a 143 metres de les galeries i el sobri aspecte exterior embolica una bellesa antiga que no deixa de sorprendre.

tracking