La costa més salvatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Costa Brava és relax, desconnexió, platges idíl·liques, cales, plaer. També xalets arran de mar, creuers, iots i urbanització massiva. Per a molta gent la Costa Brava és una simple marca per vendre l’estiu a la gent de fora de la zona que busca platges boniques que provoquin l’enveja de tothom a Instagram i aconseguir que Girona tingui una bona temporada turística. Llavors hi ha altra gent que intenta fugir de la costa de postal per endinsar-se en els diferents racons i conèixer la diversitat que hi ha en una zona que, fugint d’etiquetes, necessitaria mil termes per intentar definir-la. Ni tot són cales tranquil·les, ni platges massificades. També hi ha espais feréstecs que et transporten lluny de les onades.

És el cas del Cap de Creus, un parc natural amb una diversitat paisatgística que t’allunya de qualsevol intent de catalogació. L’experiència de perdre-s’hi captiva el visitant perquè descobreix un paradís de muntanya arran de mar d’una gran bellesa. Això sí, s’ha d’estar preparat per caminar unes quantes hores sense trobar civilització. Per tant, si és estiu cal portar força aigua i posar-se al cap que l’esperat bany al mar pot tardar a arribar, sigui a Cadaqués o al Port de la Selva. També és recomanable passejar-s’hi si es tenen ganes de fer més exercici físic que el que es fa resseguint el camí de ronda, atès el desnivell.

Aprofundir en la costa més salvatge que ens ofereix el Cap de Creus permet descobrir dòlmens com el de la Creu d’en Cobertella, considerat el monument megalític més important de Catalunya, o castells i monestirs com el de Sant Pere de Rodes, joia de l’art romànic català. També els penya-segats que acompanyen tot el parc natural. Pel fet d’acaparar ter­ra i mar, s’hi troba també molta diversitat de fauna i de flora, motiu de més per prendre’s la passejada pel Cap de Creus amb molta calma. Si l’experiència atrapa, està molt bé recórrer els camins medievals que hi ha, com el que uneix Cadaqués amb el far del cap de Creus i el far de cala Nans, el que s’enfila a Sant Pere de Rodes i al cim de Verdera des de la Vall de Santa Creu o els viaranys que porten a algunes de les millors cales d’aquest paradís.

RECOMANEM

Cadaqués. Si us endinseu al Parc Natural del cap de Creus us heu de deixar caure a Cadaqués, una vila marinera que tot i ser molt concorreguda és la delícia de tothom.

tracking