Un racó amb personalitatAJUNTAMENT DE TARRAGONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De vegades hi ha llocs que passen desapercebuts i queden engolits per aquells que són més coneguts. Probablement el barri de Bonavista n’és un. Situat a l’altra banda del riu Francolí, amb prop de 9.000 habitants, forma part de la ciutat de Tarragona. Els primers pobladors van ser andalusos i extremenys; ells mateixos es construïen les cases, baixetes i d’una sola planta, segons ens explica la periodista tarragonina Teresa Ortega. El barri va créixer amb la construcció de la petroquímica que va portar l’arribada de més gent.

Un dels atractius més destacats és el mercat ambulant de diumenge, el segon més gran d’Europa. S’hi desplacen autocars des de Salou amb turistes que hi van a passar el dia. Entre les gairebé 9.000 parades hi ha articles de tot tipus (roba, calçat...). Però no s’acaba aquí. Bonavista sempre ha mantingut un ambient andalús i a l’estiu els veïns s’asseuen amb cadires plegables al carrer. A més, té la seva pròpia Feria de Abril, el primer cap de setmana de maig, amb moltes escoles de flamenc que hi participen. Enguany s’han recuperat les casetes tradicionals d’aquestes celebracions amb la sortida de la crisi. I és que Bonavista és tot un punt de pelegrinatge en el marc d’aquest esdeveniment.

Per Setmana Santa el barri organitza una processó amb tres passos: la Dolorosa, la Soledad i el Cristo. Un acte que va acompanyat per la banda de cornetes i els veïns, que al carrer i des del balcó canten saetas. Surt Divendres Sant contraprogramant la que també es viu al centre de Tar­ragona. Una de les curiositats del barri és que té vint-i-nou carrers numerats. La plaça de la Constitució es va batejar amb aquest nom després que es formés el primer ajuntament democràtic a la ciutat.

Un mercat ambulant diumenge i uns trets culturals que expliquen la conformació del barri amb arrels d’altres territoris. En definitiva, un indret de la ciutat de Tarragona que s’ha transformat al llarg dels anys amb l’arribada de persones que han intentat trobar un futur millor. Bonavista és, sens dubte, un racó amb personalitat pròpia.

RECOMANEM

Ruta de tapes. La gastronomia és un dels altres punts forts del barri, amb nombrosos establiments on es poden assaborir els autèntics calamarsons, calamars o pescaitos.

tracking