Manel Areny

“Hi ha molta llegenda urbana amb les rareses dels artistes”

L’estiu, època d’activitat frenètica i poques vacances per a ell. La seva empresa organitza espectacles i esdeveniments culturals des de fa 28 anys. No ha sumat la quantitat de concerts en què estan implicats enguany, però en són un bon grapat.

Manel ArenyDolors Moreno

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’activitat ha anat creixent?

Són 28 anys. Som l’empresa d’espectacles i organització d’esdeveniments en actiu més antiga, i això ha anat a més.

Algun dels concerts d’aquest estiu ha estat especialment complicat?

El concert dels components d’OT és gairebé exclusiu, se’n fa un segon com aquest a Vigo. No té res a veure amb la gira d’OT, que està tot marcat i comercialitzat, hi ha hagut una feina de negociació de la proposta artística. Els altres són artistes que tenen la gira muntada i les negociacions són de dates, preus, però no és que sigui forçosament una dificultat.

Portar la gira a Andorra és més problemàtic?

Els artistes han d’adaptar-se a certes especificacions, començant per una duana. A nivell d’equipaments també tenim les nostres limitacions, a nivell de proveïdors. Tot i això hem portat artistes de primera línia: Alejandro Sanz, Malú... No som només una agència de representació artística, també fem de producció de l’esdeveniment i tenim recursos per poder anar resolent les dificultats que puguin anar sortint.

I també han de batallar amb les rareses dels artistes?

Hi ha molta llegenda urbana sobre això. L’artista quan ve aquí no acostuma a demanar el que demana per caprici, sinó que està treballant i necessita unes condicions òptimes per poder realitzar el seu espectacle.

Andorra la Vella va intentar portar Shakira. Què li falta a Andorra per entrar a les grans gires? L’escenari?

No només, és l’escenari i tot el que comporta. No tenim un Palau Sant Jordi, i hem de muntar l’espai i això té un cost. Quan es contracta un artista no sols és el catxet, sinó tot el que hi ha al dar­rere, la part de producció, que comporta moltes facetes. I en grans gires la dificultat de tenir un espai adequat i, el més important, els diners per poder-ho fer.

Proliferen els festivals d’estiu i aquí l’intent del Red Music no va funcionar.

No, i pel cost que tenia. Nosaltres tenim cosetes que hem presentat per amb aquells diners portar un cap de setmana 8.000 persones. En aquest cas era una proposta a Andorra Turisme, un esdeveniment relacionat amb la cultura popular i asseguràvem 8.000 persones a totes les parròquies. Però finalment són els criteris de qui posa els diners.

Algun concert que l’hagi fet patir especialment pels dubtes de si es podia o no fer?

Recordo gratament un concert de la festa major de Sant Julià de Melendi, que va ploure i era inviable fer-lo. Era un dilluns i se li va proposar traslladar-lo a dimarts i malgrat que tenia uns compromisos, ho va resoldre per actuar dimarts. Però clar, a més petita escala se n’han hagut d’anul·lar uns quants.

tracking