Antonio Rodríguez

“La cocteleria aposta per la creativitat, igual que la cuina”

Va fer un gintònic de 1.000 litres, el més gran del món. Resident a la localitat catalana de Piera, és un dels encarregats de la cocteleria creativa Family Gins. Ha treballat preparant mojitos i gintònics en grans esdeveniments, com ara el Pride Barcelona 2018

“La cocteleria aposta per la creativitat, igual que la cuina”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va decidir servir còctels en petites bosses de plàstic?

Primer s’ha de tenir present que un bon còctel s’ha de prendre en un got de vidre. Però també s’ha de tenir present que nosaltres treballem en esdeveniments al car­rer, amb barres, i està completament prohibit el got de vidre pels problemes que pot generar. Precisament per això, vam buscar un format que no fos el típic got de plàstic i vam fer-ho amb unes petites bosses on servim la beguda.

El disseny de les bosses és molt cridaner.

Sí. Nosaltres vam dissenyar-les amb la idea de servir gintònics i mojitos al carrer d’una manera elegant. Vam veure que agradava i des de llavors fa dos anys que treballem amb aquest format.

Porta dos anys amb Family Gins. Per què va decidir dedicar-se al món dels còctels?

A mi sempre m’havien agradat els gintònics i fa uns quatre anys la meva dona em va regalar un curs per fer-los de manera més professional. A partir d’aquí vaig començar a preparar-los en les reunions d’amics i d’aquí, la meva família i jo, vam decidir muntar el negoci.

Quina és la beguda que més preparen a la seva cocteleria?

Preparem mojitos i gintònics. A més, ara hem incorporat el vermut per prendre al migdia.

I pel que fa a la part creativa?

Preparem mojitos i gintònics amb els productes del lloc que acull l’esdeveniment on anem a treballar. Per exemple, a Castelló vam crear un gintònic de xufa amb taronja i un mojito de taronja amb un toc de xocolata. Ho vam provar i estava molt bo. A Praga ho vam tornar a fer, però amb figues, que és la fruita més popular allà.

Quin és el seu còctel favorit?

El mojito de taronja amb xocolata i el gintònic de taronja amb ca-nyella. En aquest sentit, nosaltres vam fer el gintònic més gran del món al nostre poble, Piera. Va ser un gintònic de 1.000 litres!

Faria aquests 1.000 litres a Andorra?

Nosaltres estem disposats a fer-ho si rebem la proposta. Vam estar al Serenella Market i aquest cap de setmana som a Sant Julià.

Com veu la cocteleria avui dia?

Ara mateix s’està fent una aposta molt clara per les begudes creatives i per les coses espectaculars. La cocteleria aposta per la creativitat, igual que la cuina. De fet, nosaltres mateixos estem treballant en un projecte per fusionar la cocteleria amb el menjar.

Les coses canvien, però potser el més important sempre és el mateix, la bona atenció al client.

Efectivament. El més important en tot servei de còctels és la bona cara al client i en el nostre cas encara més, perquè funcionem en foodtrucks i en barres.

tracking