Phil Clement

“El que m'agrada és gaudir del paisatge quan condueixo”

Va participar en la trobada de motos Goldwing 62 anys. Aquest advocat francès, jubilat, és un apassionat d’aquest vehicle, amb el qual es desplaça a tot arreu. L’afició és compartida amb la seva família i fa 40 anys que ve de vacances al Principat

“El que m'agrada és gaudir del paisatge quan condueixo”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què la Goldwing és una moto tan especial?

Per a mi és la millor moto de totes. És gran, confortable i fa que sigui tota una experiència de plaer el fet de desplaçar-te i fer quilòmetres. A més té l’avantatge que s’hi poden portar moltes coses.

Però en el fons és una moto, quantes coses hi pot portar?

A la meva hi tinc instal·lades quatre maletes, així que imagini’s. La meva dona i jo sempre que podem viatgem amb ella i mai ens ha faltat espai.

Parla del plaer de la conducció, això no és molt tòpic?

Potser sí, però en el meu cas gaudeixo molt portant-la. Em permet anar ràpid si vull o més a poc a poc. Tot depèn del que vulgui fer i de la pressa que tingui.

Què sent quan la condueix?

El que més m’agrada és gaudir del paisatge, per això anem lents i sense presses. No s’enganyi, també m’agrada córrer, però només quan he d’anar a algun lloc concret, si estic de vacances, prefereixo la tranquil·litat i la lentitud.

Ha vingut a les altres trobades de Goldwings?

He vingut a totes. Ja fa 40 anys que vinc a Andorra de vacances, i aquesta és una ocasió perfecta

per seguir venint.

És a dir, que coneix molt bé el país.

Sí, però últimament estic veient molts canvis i moltes obres. M’agrada molt com està quedant, però sí que ha canviat bastant.

Gairebé la meitat dels participants a la trobada eren de França, com es porten amb els andor­rans i els espanyols?

Doncs molt bé. Miri, en un dels dinars em vaig asseure amb uns catalans i vam estar parlant sobre l’Empordà i els llocs més bonics que té. En el fons som una comunitat d’apassionats per una cosa, i la conversa surt ràpidament.

Participa en més trobades?

L’any vinent ja tinc reservades les dates per anar a la trobada internacional de motos Goldwing que es farà a la Borgonya a finals de maig. En tinc moltes ganes perquè és una regió preciosa i tenen un gran vi.

És una afició que també pot compartir amb la família.

Amb la meva dona anem a tot arreu amb moto. Ella gaudeix tant del viatge com jo. Pensi que fa 44 anys que estem junts i sense aquesta passió compartida... (riu). A més, el meu fill també té una Goldwing i acostuma a venir, però com que jo ja estic jubilat, algú haurà de treballar, oi?

Una de les activitats que van fer va ser veure la final del Mundial. Entenc que satisfets, oi?

I tant. Tenia moltes esperances que guanyés França però no la vaig poder veure aquí perquè vaig haver de marxar. De totes maneres la meva aposta era un 2-1, així que molt millor.

tracking