SARA CARMONA

“Avui en dia molta gent prescrivim una vida sana”

Triatleta, avui farà un entrenament de ‘running’ a Andorra la Vella. 29 anys. Nascuda a Barcelona, ha estat tota la vida lligada a l’esport, a més de ser professora. Des de fa un any i mig competeix en triatló i s’ha fet molt popular a les xarxes socials

Sara CarmonaS.C

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar en el món de l’esport?
Des de petita. El típic que la mare t’apunta a fer ballet, després gimnàstica artística, fins passar a la natació, que és l’esport a què he dedicat més anys a nivell de competició. Ara m’encanta provar esports nous i veure fins on puc arribar.
I en algun moment s’esperava passar de la dansa al triatló?
No, quan era petita no sabia ni que era el triatló. Crec que em va ser fàcil en venir de la natació, i m’ha ajudat molt que sigui fàcil iniciar-me amb el triatló. El ciclisme costa més perquè requereix una bicicleta, i els espais per entrenar a Barcelona són una mica més complexos.

A nivell popular el triatló té molta tirada, què creu que li falta per traslladar això a nivell professional?
Crec que el temps, perquè haver d’entrenar-te a tres disciplines és molt complicat.
Té molts seguidors a les xarxes. Com l’ajuda això?
M’ajuda bastant perquè les marques em donen producte, o a través d’entrenaments pots arribar a guanyar diners. Però al final, ja no com a esportista, sinó com a professional de l’esport, el que estic fent és oferir un servei, i per a mi és com una altra eina més de feina.
Vostè és llicenciada, i a les xarxes ofereix consells de nutrició i entrenaments. Es sent una esportista una mica atípica?
No. Avui en dia tothom és a les xarxes, i molta gent estem prescrivint una vida sana i saludable, i molta gent segueix aquests consells i passos, i personalment, a mi això m’encanta.

Cada vegada veiem més dones practicant esport de primer nivell, com veu aquesta evolució?
Està creixent de manera molt elevada, especialment gràcies al suport de les marques, i s’està creant una conscienciació molt important. Es lluita per la igualtat, i crec que anem pel bon camí, però encara queda feina per fer.
Avui faran un entrenament de ‘running’ per Andorra la Vella, com li va arribar aquesta idea?
Em va contactar en Carlos Gorina, responsable de màrqueting d’Assegur, perquè volen potenciar la marca a través de bons hàbits esportius amb l’objectiu de crear comunitat i fer país a través de l’esport i d’aquests bons hàbits. Farem uns sis quilòmetres, però sobretot, conscienciar en una bona pràctica.
Té alguna sorpresa preparada?
Hi haurà una mica de tot. A les sessions que faig m’agrada que, a més del punt d’exigència, que s’ho passin bé, que hi hagi jocs, i que surtin d’allà amb un somriure, perquè això significarà que els ha agradat.
És habitual entre els esportistes fer entrenaments en alçada en llocs com Andorra. Vostè ho fa?
Ara no, però quan feia natació cada any per Nadal fèiem una estada amb el club a Andorra.
tracking