Chafik Basseghier

“El meu objectiu és tornar a ser campió de França”

Campió nacional francès de patinatge sobre gel. 28 anys. Nascut a Grenoble, ha dedicat tota la vida professional al seu esport preferit, que el va portar a disputar els darrers Jocs Olímpics d’hivern. Actualment es prepara al Palau de Gel.

“El meu objectiu és tornar a ser campió de França”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sempre s’ha volgut dedicar al patinatge sobre gel?

Vaig iniciar-me al patinatge perquè un dia vaig acompanyar les meves germanes a patinar, estàvem sobre el gel, vaig començar a fer coses, sobretot ximpleries, i uns entrenadors que hi havia allà em van dir que tenia talent.

Va començar tard, oi?

Per dedicar-m’hi professionalment, sí. Vaig començar tard perquè tenia 13 anys i normalment si et vols dedicar a aquest esport has de començar als 4 o 5 anys. Els entrenadors em van dir que tenia talent però que era molt gran, ens vam posar un any de marge i depenent de la meva millora podria continuar o no en l’àmbit professional.

Com s’ho va prendre el seu entorn que es volgués dedicar al patinatge sobre gel?

Al principi els meus amics feien broma, però després quan vaig començar a guanyar em venien a veure (riu). Als meus pares els va semblar molt bé que deixés les consoles i dediqués el meu temps a l’esport.

Què hi fa a Andorra?

Vinc a entrenar a Andorra perquè volíem fer una estada en altura, i aquí estem situats a més de 1.000 metres. Les condicions de la pista són bones, tinc l’hotel just al davant i això em permet aprofitar al màxim el temps. Quan la pista està ocupada aprofito per assajar la coreografia, quan està buida practico els salts. Andorra és un país molt bonic!

Quin és el salt més complicat?

(Bufa). El quàdruple àxel, l’assagem amb un arnès!

Fa poc va debutar en uns Jocs Olímpics d’hivern...

Sí. A Pyeongchang vaig debutar i va ser una gran experiència poder disputar uns Jocs Olímpics. Sempre hi havia vist els meus referents del patinatge, com el rus Ievgueni Pliúsxenko.

Quins reptes de futur té ara?

Aquest segurament serà el darrer any de competició, fa més de 10 anys que competeixo a alt nivell i el meu penediment més gran és que les lesions m’han tallat molt la progressió. L’any passat em vaig lesionar al tòrax i em van haver de posar un tub aquí a les costelles...

Com li agradaria acomiadar-se?

El meu objectiu és tornar a ser campió de França i aconseguir una medalla en el pròxim Campionat d’Europa de patinatge que se celebrarà al gener a Minsk, a Bielorússia.

Creu que a Andorra hi ha potencial perquè vegi néixer un Javier Fernández?

(Riu). És molt bon patinador, crec que ha descobert aquest esport a Espanya i té un nivell molt alt des de fa uns anys. Penso que Andor­ra té molt bones condicions i quan sorgeixi un bon patinador es potenciarà encara més l’esport al país.

tracking