Ariadna Alemany

“Quan escric poesia només expresso els meus sentiments”

Estudiant de tercer d’ESO al col·legi Sant Ermengol, escriu poesia com a afició 14 anys. Amb el poema titulat ‘Virtus, Unita, Fortior’ l’Ariadna es va endur el premi a l’Englantina en la categoria infantil a la millor poesia de caràcter patriòtic als passats Jocs Florals d’Andorra.

“Quan escric poesia només expresso els meus sentiments”G. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què va ser el que et va portar a participar en els Jocs Florals?

La presidenta adjunta del Cercle de les Arts i de les Lletres, Mari Carme Jaumot, que organitza els Jocs Florals, em va explicar què eren i en què consistien. Ho vaig trobar força interessant i vaig decidir participar en l’edició d’enguany. Havia sentit que es feien, però mai m’hi havia presentat.

Va ser complicat?

No, només has de seguir les normes que pots trobar a la pàgina web del Cercle. Presentes les teves poesies i uns dies després vas a l’acte que es fa a la Universitat d’Andorra i allà anuncien qui són els guanyadors dels Jocs Florals.

Quan vas anar a la cerimònia d’entrega de premis fa 15 dies no sabies que havies guanyat?

No. Jo feia de dama d’honor a la cerimònia i estava entregant els premis. I un moment abans em van dir que havia guanyat.

Què vas sentir quan vas saber que havies guanyat?

Em vaig posar molt contenta perquè de cap manera m’imaginava que podia guanyar el premi. No m’ho esperava.

Havies participat en algun concurs de poesia?

Havia participat als del col·legi, que són els que fem cada any. Es fan des de primària, però no n’havia guanyat cap fins que vaig començar l’ESO. He obtingut un premi cada curs.

Com és que t’agrada escriure poesia?

Vaig començar perquè al col·legi ens obligaven a fer-ne. Després vaig pensar que si me les treballava una mica em podria anar bé i guanyar algun concurs. A les poesies expressava els meus sentiments, el que pensava.

N’escrius habitualment o només quan vols concursar?

Quan vaig veure que començava a guanyar premis vaig decidir escriure’n més. I així també puc presentar-me a més certàmens.

T’agrada que la gent se les llegeixi o les fas per a tu?

No les faig perquè se les llegeixi tothom. Però no tinc cap problema per llegir-les als meus pares o als meus amics.

Què diu la poesia amb la qual vas guanyar els Jocs Florals?

Vaig presentar tres poesies. Vaig guanyar amb Virtus, Unita, Fortior, que parlava d’Andorra, de la pàtria. En vaig presentar una altra que parlava de sentiments, dels valors, i vaig quedar tercera.

Et costa escriure poesia?

Ho haig de pensar molt abans de fer-ne. Penso un tema i després el desenvolupo. Quan escric poesia només expresso els meus sentiments. En el cas de la poesia dels Jocs Florals, vaig pensar a descriure cada part de l’escut d’Andorra.

Vols ser escriptora de gran?

No. La poesia per a mi és una afició. Jo de gran vull ser astrofísica.

tracking