Dasha Lavrinienko

“Fer riure de debò, des de dins, és molt més complicat”

El teatre com una forma d’autoexploració. Viu a la Seu d’Urgell però els dimecres puja a Andorra la Vella per assajar amb L’Animal Escola de Teatre. Preparen una adaptació de la ‘Vida de Brian’ que presentaran a mitjans de juny.

“Fer riure de debò, des de dins, és molt més complicat”D. L.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ve expressament a fer teatre a la capital. Per què?

Bàsicament per ampliar i conèixer més gent i experimentar una cosa nova.

Com prova l’experiència?

Vam començar a l’octubre fent jocs i exploració sobre la interpretació amb diferents tècniques. Els últims tres mesos els hem dedicat a muntar l’obra. De moment l’experiència és molt interessant i hem après un munt de coses. A més, el nostre grup és molt potent i variat; som deu persones i ens ho estem passant molt bé a les classes.

Què és interpretar per a vostè?

És tenir l’oportunitat de viure un altre personatge i posar-se a la pell per una estona. A la nostra vida real podem tenir les nostres màscares en diferents àmbits, però no anem tan lluny de nosaltres mateixos perquè tenim les nostres coses, una forma d’expressar-nos. Experimentar personatges, fins i tot molt llunyans, és molt interessant.

I això com es fa?

Hi ha moltes tècniques. Nosaltres hem treballat l’exploració del personatge a partir de diferents textos, del moviment, i tot això et pot permetre a arribar a conèixer-lo millor. És complicat, però depèn molt del que et vagi millor. Cada persona troba el seu espai.

Per quina tècnica es decanta?

A mi m’agrada molt explorar i trobar els personatges a partir del moviment. Hi ha diferents qualitats del moviment que et permeten entendre millor el tipus de comportament que pot tenir.

I de gènere, amb quin es sent més còmoda?

Potser em sentiria més còmoda amb el drama, perquè des del meu punt de vista la comèdia és molt més complicada, fer riure de debò, des de dins, que no pas plorar o sentir pena o compassió, empatia.

Com van els assajos de final de curs?

Ens falten tres assajos de dues hores, així que està arribant la final. El més complicat d’aquesta obra és que som deu persones que hem d’interpretar molts personatges diversos.

Què representareu?

La vida de Brian basada en la mítica pel·lícula de Monty Python del 1979, que va tenir molt èxit i va provocar moltes reaccions. La van prohibir en alguns països com Irlanda. És bastant crítica en algunes coses, amb molt d’humor i molta sàtira, però fa pensar.

Què aporta l’experiència de fer teatre?

Amb el grup un dia vam posar sobre la taula per què fem teatre. La majoria en fem per fer una cosa més a la nostra vida, per divertir-nos, per tenir un cercle d’amistat més gran, però sobretot per explorar més i conèixer-nos nosaltres mateixos i per adquirir més confiança en el que nosaltres fem, com actuem dia a dia.

tracking