LISA MASON-JONES

“Molts pares trobaven a faltar un col·legi britànic al país”

La primera escola britànica del Principat. Education in Excellence, que ja té un centre a Gavà, inicia al setembre aquest nou projecte educatiu al país. Aquesta tarda (19 hores) les famílies interessades podran conèixer les seves instal·lacions de la Comella

“Molts pares trobaven a faltar un col·legi britànic al país”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quina és la filosofia del centre?

El col·legi seguirà el currículum britànic. Per tant, totes les assignatures seran en anglès, impartides per professors nadius, oferint una educació de molt alta qualitat i totalment personalitzada.

Hi ha cabuda d’altres idiomes?

Bé, hi haurà una sèrie de classes obligatòries en català, i també hem pres la decisió d’impartir espanyol a partir dels cinc anys.

Quins cursos oferiran?

En aquest primer any no farem ni secundària ni batxillerat: serà des dels tres fins als onze anys. A partir del següent curs, cada any s’anirà ampliant l’oferta un curs més fins arribar als divuit anys. Així, d’aquí a quatre o cinc anys també tindrem alumnes de batxillerat.

Finalitzats aquests estudis, es pot accedir després a qualsevol universitat?

Sí. Amb el currículum britànic és possible accedir a les universitats d’Andorra, França, Espanya, Regne Unit, EUA... i molts més països.

Quants estudiants esperen tenir aquest primer curs?

Encara no ho sabem, perquè hi ha molts pares que hi estan interessats, però primer volen veure l’edifici i tenir una seguretat abans de fer el pas. En tot cas, el primer any esperem tenir entre cinquanta i cent alumnes.

Què passa si un alumne arriba al British College sense saber anglès?

Res, perquè la responsabilitat dels professors nadius serà ensenyar als estudiants l’anglès mitjançant les assignatures. I si hi ha necessitat d’un reforç per a un alumne en concret, el mateix col·legi oferirà aquest suport. L’idioma no ha de ser cap impediment, i especialment el primer any farem un esforç enorme en la qüestió de l’anglès.

Per què van escollir Andorra?

En realitat, va ser Andorra qui ens va escollir a nosaltres. Se’ns va presentar l’oportunitat, i amb el suport del Govern i de molta gent del país hem pogut tirar endavant el projecte. A més, hem copsat que hi ha moltes famílies de fora que volen venir a viure a Andorra però no ho han fet per manca d’un col·legi britànic internacional. Els pares ho trobaven a faltar.

Quina acollida està tenint la iniciativa entre les famílies?

Molt positiva, però com és normal, algunes encara estan esperant a conèixer nous detalls. Amb tot, les nostres impressions després de cada sessió informativa han estat molt bones. Els pares, en acabar la presentació, sempre se’ns han apropat per felicitar-nos pel projecte.

Avui tindran l’ocasió de conèixer l’escola...

Sí, i és molt important que vegin com són les instal·lacions, i els mostrarem la tecnologia que farem servir a l’aula, com ara les pissarres interactives d’última generació.

tracking