CLÀUDIA GURI

“Ningú de la federació s'ha dignat a trucar-me”

Una amant de l’esport i alhora dels valors. Després d’anunciar que deixa l’alt rendiment per desavinences amb la Federació d’Atletisme segueix refermant-se i explica com va viure els dies posteriors a fer-ho públic

“Ningú de la federació s'ha dignat a trucar-me”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es penedeix d’haver pres la decisió de deixar momentàniament l’alt rendiment?

Per començar, no m’acostumo a penedir de les decisions que prenc. Aleshores, no, i a més el fet de no representar una federació no implica que no pugui seguir entrenant i competint amb el club en diversos campionats. A més, puc assolir marques bones o destacades.

Per tant, entenc que a curt termini no hi ha volta de full?

M’agradaria prendre’m un descans en relació amb les competicions. Ara bé, la raó de tot o el que tinc clar és que no vull defensar una federació amb la qual no comparteixo ni valors ni maneres de fer.

Ha rebut alguna trucada per apropar posicions o donar un canvi de rumb a la situació?

Ningú de la federació s’ha dignat a trucar-me. Una persona sí que m’ha enviat un missatge donant-me ànims i dient-me que li sabia greu. El president no m’ha dit absolutament res, ni via telefònica, ni per WhatsApp, ni a les xarxes socials.

Llavors, si no han xerrat amb vostè, què en pensa de les paraules que van expressar sobre la seva marxa?

De les declaracions que han fet únicament tinc coneixement d’algunes, tot i que el que van dir, que estava desmotivada, entre d’altres, són conclusions a les quals han arribat ells mateixos, ja que insisteixo que no m’he comunicat amb ningú.

Abans, però, va avisar-los del seu malestar?

Sí, sí. Pels volts del juny de l’any passat m’hi vaig posar en contacte per mostrar-los la meva posició de disconformitat pel que fa als canvis de condicions laborals del meu entrenador. Per aquest motiu ja no podia continuar entrenant com aleshores, que és com a mi m’anava bé.

I no hi va haver cap reacció.

Exacte. Del juny cap aquí cap persona ha mogut fitxa per res i les circumstàncies del tècnic han empitjorat. Passo de seguir donant-me cops contra la paret. Asseguro que fent-ho públic no he buscat crear polèmica. Simplement m’estic queixant de la junta actual. Ara bé, en juntes anteriors hi havia els mateixos problemes que afectaven d’altres atletes.

També haurien d’haver alçat la veu?

Si no ho van veure així és el seu problema, encara que crec que ho haurien d’haver fet, perquè no s’hauria arribat fins a aquest punt.

Suposo que estaria encantada si el seu testimoni els servís per recapacitar, oi?

Si és d’aquesta manera, me n’alegraré, ja que serà útil per a d’altres esportistes.

Quin futur proper es planteja quant a la seva vida?

Estic acabant els estudis de nutrició. M’agrada molt aquest camp, ja que queden coses per transmetre a la gent. I en el bàsquet 3x3 estic molt bé, faig esport i puc desconnectar [riu].

tracking