Michel Armengaud

“M'interessava estar obert a totes les confessions”

Forma part del moviment filosòfic Croix-Rose. Serà present avui a Andorra (16 hores, Hotel Mercure) per explicar les accions de l’organització, que compta amb 250.000 membres arreu del món.

“M'interessava estar obert a totes les confessions”MICHEL ARMENGAUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què tractaran durant la conferència?

Farem dues conferències. La primera sobre els evangelis de Sant Joan perquè puguin ser llegits i després presentarem el funcionament i objectius de la Croix-Rose. La finalitat és parlar del sentit de la vida i de presentar la nostra acció filosòfica.

Quina diferència hi ha entre el seu moviment i la religió cristiana?

La Croix-Rose és un moviment místic i no s’ha de confondre amb altres organitzacions. Som un moviment filosòfic per reflexionar sobre aspectes com la tradició. Ens fem preguntes existencials, com per exemple d’on venim. Qualsevol persona pot formar part del moviment independentment de la seva confessió i de qualsevol creença. Hi poden haver cristians, jueus, musulmans... Respectem tots els punts de vista.

Quan va passar a formar part del moviment?

Vaig entrar-hi el 1971. Personalment soc de religió cristiana i catòlica però sempre em feia preguntes i el que m’interessava era estar obert a totes les confessions i a persones de qualsevol creença. Al nostre moviment no hi ha opcions polítiques ni religioses, els membres són lliures de les seves conviccions.

Què simbolitzen la creu i la rosa?

La creu simbolitza l’home i la rosa la relaxació i la plenitud de l’esperit. És per això que les persones de qualsevol religió poden treballar juntes. En les nostres reunions podem fer referència a Déu, però és el Déu que cadascú concedeix.

Quines reflexions fan?

Es fan reflexions actuals del món que impliquen l’evolució de la consciència. Parlem de responsabilitat, col·laboració, repartiment de la riquesa...

Com s’organitzen les trobades amb els membres de l’organització?

Nosaltres enviem les bases de la reflexió per Internet però no estan obligats a seguir-les i poden estar-hi en desacord. L’altra opció és participar en les activitats col·lectives que organitzem en diferents indrets dos cops cada mes.

Per què han decidit que Andor­ra sigui la seu d’una de les seves conferències?

Creiem que a Andorra hi ha persones que volen conèixer la Croix-Rose, ja que han contactat els responsables de les delegacions.

Quanta gent forma part de l’associació a França?

A França hi ha uns 20.000 socis i a Andorra són molt pocs, els podríem comptar amb els dits de la mà.

Tenen acostaments polítics envers certs partits?

No, de fet no prenem posició sobre cap aspecte polític. Cada persona valora però no hi ha un posicionament oficial del moviment respecte a les decisions polítiques que es prenen com seria a l’àmbit social.

tracking