Marcel Besolí

“Pel simple fet de ser andorrà, no saps conduir sobre neu”

L’escola de conducció Logic Drive és el nou projecte del pilot Marcel Besolí
a l’estació d’Ordino-Arcalís. Reivindica l’aprenentatge per saber com conduir sobre carreteres nevades i evitar col·lapses circulatoris com el de dimecres passat.

“Pel simple fet de ser andorrà, no saps conduir sobre neu”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha estrenat nou projecte: escola de conducció sobre neu.

Sí. L’escola la van començar a treballar l’abril de l’any passat. Se’ns va acabar el contracte que teníem i havíem de començar un altre projecte. Vam anar a l’estació d’Arcalís perquè sabíem que tenien l’espai i els va agradar molt la proposta. A final d’octubre la vam presentar i treballem des de l’1 de desembre.

Com els està anant?

Molt bé. Estem tenint molt bona acceptació. Ja hem fet algun esdeveniment important de marca amb unes 500 persones.

Quin és el perfil de la persona que ve a fer els cursets?

N’hi ha de dos tipus. Un és el d’una persona que acaba d’arribar a Andorra. Es troba en un país nou, li fa por i respecte conduir en condicions de neu i fa el curset perquè els serà més fàcil conduir. L’altre perfil és el del turista a qui li fa il·lusió conduir sobre neu.

Quin és l’objectiu de l’escola?

Vivim en un país de neu, en el qual durant quatre o cinc mesos l’any te la pots trobar, i quan estàs aprenent a conduir la neu ni la toques. Ningú ensenya a conduir sobre neu. Així que l’objectiu de l’escola és que a la gent per a qui és un problema, una preocupació o no els agradi conduir sobre neu es puguin formar. Que no passi com ara, que molta gent no vol tocar el cotxe quan neva.

No s’ensenya a l’autoescola.

No, i seria un punt a favor que s’ensenyés. Però entenc que la majoria de la gent que es treu el carnet és estudiant i només ho pot fer durant les vacances. A l’estiu, quan no hi ha neu.

Hi ha alguna fórmula?

Des del meu punt de vista crec que a Andorra hauria de ser obligatori un curs de conducció sobre neu per obtenir el carnet. Una possibilitat seria que en els dos anys que hi ha entre que et treus el carnet J i et donen el normal fos obligatori fer un curs de neu. Als països nòrdics és obligatori haver fet un curset sobre neu per obtenir el carnet de conduir i espero que aquí també s’implanti.

La gent no sap conduir amb neu.

No naixem ensenyats, i pel simple fet de ser andorrà no saps conduir sobre neu. Sí que és veritat que en ser un país de neu tenim més habilitat a l’hora de conduir sobre aquesta superfície. Simplement perquè ho hem de fer, ja que el primer dia que t’aixequis i tot estigui nevat hauràs de conduir per anar a la feina o portar els nens a l’escola. N’hem après perquè per obligació hem de conduir sobre neu.

Quin consell li donaria a una persona que amb el cotxe equipat es trobés amb un problema?

Sempre recomano portar pneumàtics d’hivern. I si es troben en una situació complicada, sobretot anar molt a poc a poc. I formar-se: la clau de l’èxit és equipaments i formació.

tracking