Emma Alieu

“Qualsevol racó pot ser un lloc idíl·lic per practicar ioga”

Organitza excursions de senderisme i ioga. 44 anys. La natura i el ioga són les seves passions i intenta combinar-les, treballant amb esportistes o amb persones normals. Remarca la importància de respirar.

“Qualsevol racó pot ser un lloc idíl·lic per practicar ioga”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vostè és monitora d’esquí, guia cultural, de muntanya, terapeuta i professora de ioga. Alguna cosa més? Faig moltes coses, sí, és cert, però totes aquestes professions estan molt vinculades i poden arribar a formar part d’un tot. La meva passió per la muntanya, l’esport, el país i la voluntat de fer-ho sentint-me bé és el que fa que ho compagini tot.

El ioga a la muntanya és més efectiu que en un espai tancat?

No tinc res en contra de les sales interiors, i menys ara que arriba l’hivern, però la meva passió és la natura i per això volia fer cursos o sortides on pogués combinar les dues accions. M’adapto molt a les característiques de les persones que porto i les ajudo a trobar la millor respiració i ritme possibles.

És a dir, que vostè guia un grup d’excursionistes per una muntanya i de cop es para per fer uns quants estiraments?

I tant que sí. Aquí tenim uns paratges increïbles i qualsevol racó es pot convertir en idíl·lic per fer una aturada, realitzar els estiraments de ioga, però sobretot per respirar. Ningú ens n’ensenya però és imprescindible.

Diu que no sabem respirar?

A veure, em refereixo sobretot als esportistes. Ells han de donar un rendiment important quan estan en competició i per aconseguir-ho necessiten que tot el cos estigui en sintonia. La respiració és vital per a ells però també qualsevol persona se’n pot beneficiar.

Què li aporta el ioga a un esportista d’alt nivell?

La pràctica de l’esport durant molts anys passa factura i els músculs es fatiguen i surten lesions. El ioga és molt efectiu per evitar-les. Jo fa 15 anys que el practico i tres menys que l’ense­nyo i veig els efectes positius que genera, cada dia.

A la gent ordinària també l’hi recomana?

Les excursions que fem són per a tots els nivells, de manera que sí, el recomano a tothom. A mi personalment m’agrada veure’ls mentre treballem i centrar-me en la seva manera de caminar o de respirar, així els puc recomanar exercicis específics. Hi veig un fil conductor, entre tot plegat.

Ha fet més sortides com aquesta? La gent es motiva tant com vostè?

Aquesta serà tot just la segona que faig, però la primera va ser una experiència increïble. Vam anar amb un grup de vuit persones i vam estar tot un cap de setmana al refugi del Sorteny. Sortíem a caminar durant una estona i quan veia un espai agradable, ens aturàvem i fèiem una mica d’exercici. La gent va tornar molt contenta.

Preveu fer-ne alguna més o ja dona per finalitzada la temporada?

Encara no. Espero poder-ne fer, com a mínim, una més, cap a finals de novembre, però tinc una altra idea que em balla pel cap i segurament podríem seguir fent aquestes rutes, a l’hivern, però en lloc de senderisme amb esquí de muntanya. Veurem si és possible però m’agradaria molt.

tracking