Eva Álvarez

“El comerç de barri i el tracte proper s'estan perdent”

Treballen en una aplicació per obrir el petit i mitjà comerç a internet. Álvarez i la seva parella, Rubèn Arranz, van ser seleccionats per participar en el programa de suport als emprenedors de MoraBanc amb la Fundació Ship2B.

“El comerç de barri i el tracte proper s'estan perdent”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és l’Andorra Market Place?

Una aplicació adreçada al petit comerç d’Andorra per activar-lo. Molt dirigit al negoci de proximitat, a la botiga de barri, per donar-los una imatge a internet. No la tenen i això va en favor de les grans superfícies. És un mercat on-line.

Qui va tenir la idea?

El Rubèn. És programador informàtic i desenvolupador web. Jo soc la part comunicativa.

I com va sorgir?

Ens agrada molt sortir pel barri a comprar, vivim a la part alta d’Escaldes, perquè el nostre tarannà és el de parlar amb els comerciants. I xerrant amb ells ens deien que cada vegada en venien menys i que haurien de tancar la botiga. I vaig pensar a aplicar els coneixements del meu home per millorar la vida d’aquestes persones, la dels nostres veïns.

Com està el comerç de barri?

El comerç de barri i el tracte proper s’estan perdent a Andorra. El de qui sap quin tipus de menjar t’agrada i el que t’explica com cuinar-lo. I això no ho trobes en una gran superfície. Pensem que això traslladat al món 2.0 lliga molt bé.

No és només per a comerciants.

També ho és per als consumidors, sobretot d’Andorra. Que tinguin l’oportunitat d’adquirir els productes d’aquests petits comerços a través d’una aplicació molt senzilla d’utilitzar. A través de la nostra plataforma, des de qualsevol punt d’Andorra podrà encomanar el producte que vol.

A Andorra existeix el barri com es coneix a les grans ciutats?

Existia abans, i a la nostra zona, al carrer de les Escoles, es considera encara molt barri. També al nucli antic d’Andorra la Vella i als pobles alts com Ordino o Canillo. Almenys el tarannà de la gent és així. Però, és clar, si vas a Vivand o a l’avinguda Meritxell ja no és en cap cas un barri. Encara queden alguns llocs i crec que l’esperit de barri el recuperarem.

No tenim un mercat, una plaça.

És una llàstima. A la gent gran i també a alguns joves els agrada agafar la cistella de la compra. Quan surto de la feina del que menys ganes tinc és d’agafar el cotxe per anar a un gran supermercat i fer cues per pagar.

L’aplicació està a les beceroles.

Està en una fase molt inicial. Anirà canviant a mesura que fem estudis de mercat i que parlem amb els comerciants i amb els usuaris.

Ja han iniciat el programa ‘LAB Impact Andorra’.

Sí. Sense MoraBanc i Ship2B, ho vull deixar molt clar, tot això seria impossible. Anem de la mà dels millors. No esperàvem ser els escollits, hi havia molt de talent i hi ha molt de talent a Andorra.

I com és l’experiència?

Vam estar la setmana passada a Barcelona i ha estat increïble. És impagable el que hem viscut. Hem tingut mentories amb responsables de grans empreses en l’àmbit internacional que t’obren la visió del que és un petit projecte que pots adaptar en un petit país per millorar la qualitat de vida dels veïns.

tracking