Bressol de conqueridorsNatàlia Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La monumental estàtua eqüestre de Francisco Pizarro signada per un escultor nord-americà que presideix la plaça major, és la imatge icònica per excel·lència de Trujillo. Les gestes del descobridor del Perú i d’altres veïns aventurers com Diego García de Paredes, Alonso de Monroy o Francisco d’Orellana al nou continent van donar rellevància a la població com a bressol de conqueridors que van acabar posant el nom de la seva ciutat a més de vint a l’altra banda de l’Atlàntic. Però a la Trujillo original, la de Càceres, la història feia segles que li havia reservat un lloc destacat. Les restes prehistòriques, les romanes, l’alcassaba àrab sobre la qual ara s’assenta el castell, el barri jueu, les tres grans esglésies dintre de les muralles, les quatre extramurs i les dels set convents o les cases senyorials donen fe d’un passat militar, comercial i religiós molt ric. El traçat de la població amb la plaça com a centre neuràlgic dels mercats i espectacles diversos permet fer un recorregut trobant sempre una construcció interessant pels carrers costeruts fins a enfilar-se al castell. Un gran recinte de l’època califal cordovesa en un emplaçament estratègic per vigilar i protegir milers d’hectàrees de territori on ara es poden gaudir unes vistes privilegiades i visitar l’aljub àrab i la capella de la patrona de Trujillo.

Les estades dels reis catòlics, especialment d’Isabel, i la protecció que van donar a la ciutat, va reportar anys de creixement amb l’afegit de les fortunes aconseguides pels il·lustres veïns a Amèrica. Els palaus que ells van fer i els dels nobles que havien impulsat l’economia durant segles distribuïts per tot el municipi es conserven en bon estat, alguns molt ben reutilitzats per albergar el parador o hotels. Un patrimoni ampli amb edificis models de la construcció de cada època per fer una estada amb un passeig per la història. I com a qualsevol altre punt d’Extremadura, i més en un enclavament ramader, seure amb calma per gaudir d’un àpat, habitualment abundant, abans de continuar la ruta. Embotits ibèrics, guisat de cabrit, migas, formatges de cabra i ovella o dolços monacals són només un tast del que es pot descobrir.

Recomanem

Palau de la Conquista, és un impressionant edifici amb un balcó molt decorat de cantonada amb bustos de la família Pizarro, Francisco i la seva dona, la princesa inca, Inés Huaylas Yupanqui.

tracking