Txell Escoda

“Encara no m'he fet a la idea que cantarem a Nova York”

D’Encamp a Manhattan. 14 anys. Ja en fa més de dos que és al conjunt musical, que del 17 al 23 de juny serà a Nova York fent cursos i recitals. Molts concerts i una campanya de micromecenatge han permès sufragar bona part de l’ambiciós projecte.

Txell EscodaJordi Salazar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No cada dia et proposen fer un viatge a l’altra banda de l’At­làntic.

Va ser tota una sorpresa. Un bon dia, en un assaig, els directors, el Jordi Porta i el Gil Blasi, ens van dir que ens n’anàvem a Nova York. També ens sap greu que no hi podrem ser els 45 membres del cor, només els 25 que hi portem més temps.

Tota una experiència. Tindreu una agenda molt apretada?

Força. Podrem fer una mica de turisme, però la major part del temps farem música. Coneixerem el compositor Jim Papoulis, que ens ha ajudat molt en tot aquest projecte. Amb ell farem un taller de composició i un assaig, i també podrem treballar amb un cor d’allà, el Young People’s Chorus of New Yok. I farem concerts a l’ONU i Times Square.

No parareu.

Esperem aprendre molt. Sobretot amb Papoulis, que té molta experiència treballant amb cors com el nostre.

Molts nervis davant el viatge?

Encara no m’he fet a la idea que estarem cantant a Nova York. És una ciutat que sempre he volgut veure. I que de cop i volta et diguin que hi vas, impacta. No m’hi veig encara, i això que no queda ni un mes per marxar.

En tot aquest temps no heu parat de fer concerts i activitats.

Sí, hem anat de concert en concert, sense parar. Un dia a la presó de la Comella, un altre dia al partit del MoraBanc Andorra... Amb això hem intentat recaptar el màxim de diners possible. També vam fer una campanya de micromecenatge per Internet, on la gent ens va ajudar força. A més, cadascú de nosaltres ha d’aportar una quantitat, per acabar de pagar el viatge.

Com vas decidir-te a formar part del cor?

Va ser principalment per la meva cosina. Ella i altres amics de l’escola andorrana d’Encamp que hi estaven apuntats em van animar a entrar-hi. A més, havia anat a algun concert i m’havia agradat molt.

I ja havies fet música abans?

Sempre m’ha agradat cantar, però no havia estudiat música ni cap instrument. Aquests més de dos anys al cor m’han ajudat molt, perquè la veritat és que abans cantava força malament. Ara, com a mínim, afino. He progressat força en aquests dos anys i mig.

T’agrada el dia a dia al cor?

És una manera divertida i diferent d’aprendre música, perquè tenim un repertori molt variat: des dels Beatles o Queen fins a Adele o Radiohead... Fem rock, però també cantem molts temes de pop. A més, els directors es prenen la feina molt seriosament. No ens deixen que ens distraguem.

I tens la intenció de continuar fent música?

El curs que ve faré quart d’ESO i serà l’últim any en aquest cor. Potser després m’apunto a l’altre cor de l’escola, però dependrà de les altres activitats extraescolars que faci, i si m’ho puc combinar a nivell d’horaris.

tracking