Víctor Domingues

“La gent no és conscient d'on es fica ni com ho fa”

Ve del món de l’atletisme i ara es dedica de ple a la muntanya. Munten xerrades i ‘trails’ un cop al mes a Andorra per conscienciar la gent i preparar-la a l’hora de realitzar sortides de manera segura.

“La gent no és conscient d'on es fica ni com ho fa”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què persegueixen amb aquest cicle de xerrades i sortides per la muntanya?

El que estem intentant és fomentar la bona pràctica del trail, que la gent ho faci de manera segura i que aprengui a llegir els mapes, a interpretar els quilometratges amb els desnivells.

Quina va ser la motivació per començar el projecte?

Jo soc corredor i amb el Club Pirinenc vam veure que amb la moda que hi ha ara, que tothom es pensa que pot anar a fer ultres, vam veure que la gent no és conscient d’on es fica ni com ho fa. Vam parlar de fer aquest projecte i d’ensenyar a la gent una pràctica segura del trail running, amb els pros i contres que té. S’ha d’anar conscienciant tothom.

Preparen a la gent per anar a fer els ‘trails’?

Sí, però el que vam aconseguir l’any passat és un ambient molt social. Tothom ho va passar molt bé perquè ningú no havia de demostrar res a ningú. Li hem donat al projecte un caràcter social. No ens agrada sentir-nos incòmodes amb gent que vulgui alterar el grup, perquè cadascú té el seu ritme. L’objectiu és gaudir amb amics.

Quins requisits demanen per participar-hi?

Tot aquest projecte és gratuït per als participants, tant les sortides com les conferències. Tothom hi pot col·laborar sempre que en les activitats de sortides les persones estiguin en possessió d’una assegurança que cobreixi l’activitat. És l’únic requisit que posem i és bàsicament per seguretat.

Quina serà la primera sortida?

Aquesta setmana farem l’Urban Trail, que consisteix en uns entrenaments per la parròquia d’Escaldes-Engordany, que col·labora amb nosaltres.

Les sortides són gaire dures?

No, per a res. Comencem des de baix i anem pujant. Ningú se sent sol ni es queda enrere.

Per tant, no tan sols són per a aquells que es volen dedicar a fer ultres?

No. També hi ha gent que no es dedica a córrer i ha vingut a aquestes sortides i s’ho ha passat bé. Això és el més maco.

Per on van?

Som molt conscients d’on podem anar i a quins llocs hi ha més riscos. Evitem tot el que pugui ser un perill i no entrem a depèn de quines zones. Val més fer una bona pujada i patir per la dificultat, que no per la por. Aquest és el nostre concepte.

Alguna anècdota?

Vam posar avituallaments i ens vam arribar a fer famosos perquè hi havia caldo calent. Al final em deien que venien pel caldo calent. Hi ha un ambient de bon rotllo i tothom hi col·labora.

Hi ha alguna novetat aquest any?

A l’octubre farem una vertical nocturna i en aquest cas hi haurà una inscripció. Serà una cursa de caire social, la primera que es farà als Pirineus.

Què esperen en un futur?

Més conscienciació i participació. Cada any ens intentem superar i anem preparant nous reptes.

tracking