Jordi Fernández

“Només és una idea però tant de bo es pogués impulsar”

Mobilitat neta i font d’energia. Autor de la més ben valorada de les 33 propostes que van participar en el concurs d’idees innovadores d’Actua. Proposa un carril bici que generi electricitat.

“Només és una idea però tant de bo es pogués impulsar”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Proposa un carril bici elèctric. Expliqui’s.

Vaig pensar de buscar quelcom que englobés cadascun dels clústers de la Iniciativa Actua, i la bicicleta és esport i salut, la mobilitat elèctrica està agafant volada i també integra noves tecnologies, sensibilització sobre el medi ambient i llavors se’m va acudir: per què no un carril que permeti que mentre les bicicletes circulen es pugui generar electricitat?

I com funcionaria?

La idea és que quan trepitgem el terra, o quan ho fa la bici amb la roda, es genera una energia, i la idea seria intentar-la emmagatzemar i que, per exemple, pogués il·luminar amb llum LED el carril o que servís per carregar les bicis elèctriques que hi circulessin.

Té anima creativa?

El que em va animar també és que aquest tipus d’iniciatives són molt tancades a empreses, no estan obertes al públic en general, i em va agradar que volguessin fer participar tothom, que es donés l’oportunitat d’entrar en aquest món d’innovació, creativitat.

I té recorregut?

La idea, si tot va bé, és presentar-ho a tots els clústers que conformen la Iniciativa Actua per si hi ha possibilitats de desenvolupament, si pot tenir viabilitat.

I havia pensat en alguna ubicació?

Havia pensat en el passeig del riu, però tot era això, presentar una idea i a partir d’aquí tant de bo es pogués impulsar.

Ho veu factible?

Em fa il·lusió perquè és una cosa que he rumiat, però entenc que s’ha de mirar. Sé que hi ha països que tenen alguna cosa similar però amb energia solar, em sembla que a Holanda hi ha ciutats que tenen una espècie de tatami que capta l’energia solar i són carrils per a vianants, per a bicicletes.

És aficionat a la bici?

Havia estat provant les bicicletes elèctriques perquè m’agrada aquest món, no soc gaire usuari de la bici i Andorra ara mateix tampoc no és un lloc on sigui un transport gaire quotidià, però cada vegada veus més gent que en fa servir, i no tan sols pel vessant esportiu, sinó també per moure’s.

Diu que va provar la bici elèctrica. És usuari de moto o de cotxe elèctric?

De cotxe elèctric en tinc moltes ganes però els preus encara són elevats, el pla Engega ajuda molt però no tant encara. Vaig provar un parell o tres de dies un model de Renault i tant de bo en pugui tenir un dia un, però de moment hauré d’estalviar una mica més [riu].

El que és clar és que hi una moviment cap a una mobilitat més ‘neta’.

Hi ha països que parlen de prohibir els vehicles dièsel, la clau és anar cap a una mobilitat més sostenible, més respectuosa amb el medi ambient.

tracking