Susana Ginesta

“Si vols tirar endavant un projecte no ho pots fer sol”

Escriure, viatjar, llegir, aprendre i immiscir-se en projectes, les seves aficions. El temps lliure el dedica a la seva passió: escriure. Autora del llibre ‘Mai és tard per emprendre’, on relata la seva experiència en unes jornades per a petits emprenedors

Susana Ginesta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vida és per gaudir-la?

Totalment. Saps quan arribes però no fins quan hi seràs. Has de viure de la manera més intensa que puguis, viure al dia, a curt termini.

Tot i haver escrit contes i relats, el primer llibre que publica és un per a emprenedors. Per què?

En aquestes jornades per a miniemprenedors em vaig adonar que el que realment m’apassionava era escriure. Llavors vaig escriure una crònica d’aquella jornada amb la idea de regalar-la i de compartir-la amb les ponents i les participants. La crònica és més emocional que tècnica, ja que explica el que em van transmetre les ponents, les participants i tot el grup de gent.

Hi va haver un abans i un després d’aquestes jornades?

Sí. Em van aportar moltes coses, vaig aprendre molt i vaig veure que tant hi fa l’edat que tinguis. Has de fer el pas perquè el temps i la vida van passant i tu has de poder dir: “Ostres!, estic intentant fer allò que m’agrada.”

El llibre està escrit en un llenguatge molt positiu. El negativisme no porta enlloc?

Per mi, no. Davant d’una situació adversa reaccionar d’una manera negativa no et donarà resposta, al contrari, el problema continuarà i el que farà serà agreujar-lo. Una persona que té una actitud positiva es desenvolupar millor.

Mai és tard per emprendre?

A la vida mai no és tard per fer res. Quan em refereixo que mai no és tard per emprendre, no em refereixo només al negoci, sinó també quan has de prendre qualsevol decisió de la vida com, per exemple, un viatge o estudiar. Jo crec que el més important és tenir salut i després l’actitud de voler fer coses.

Què necessita un emprenedor?

Actitud. Els emprenedors tenim la característica d’adaptar-nos a les circumstàncies, el positivisme, veure oportunitats i buscar la satisfacció personal en allò que fem.

Somia desperta?

A mi m’agrada molt somiar desperta perquè és construir l’esquelet d’un projecte, endreçar les idees, posar-hi ordre i quan ja tens l’estructura mental feta, després és molt més fàcil poder-la desenvolupar.

Què és el difícil d’emprendre?

Són les expectatives que et fas, que no les assoleixes d’un dia a l’altre. T’has de saber organitzar, donar-te temps, escoltar-te a tu mateix, no desanimar-te per no aconseguir els objectius de manera immediata, has de saber reconduir quan les coses no surten com les coses que t’esperes i has de gaudir dels petits èxits.

Què és el més satisfactori?

Fer el que a tu t’agrada i veure el reconeixement dels altres.

Que li recomanaria a algú que vol emprendre?

Si realment vols tirar endavant un projecte, no ho pots fer sol. T’has d’acompanyar de professionals. Si tens una idea i creus en aquesta idea, valora totes les possibilitats que tens, busca les oportunitats i, per descomptat, lluita i treballa per tirar-la endavant.

tracking