“A França són els reis de la confitura i aquí comencem”

46599.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què hem de menjar fruites del bosc?Perquè són els antioxidants per excel·lència. A part, perquè de fruita fresca se n’ha de menjar cada dia. La més antioxidant de totes és la grosella negra i vermella.?També se’n pot fer suc, tot i que sempre és millor menjar la fruita fresca.

Hem de menjar groselles?La grosella és la fruita més antioxidant que hi ha i això la gent no ho sap. A França és molt coneguda. Aquí no, i és boníssima.

Amb poca quantitat n’hi ha prou, suposo.No hi ha limitació, quanta més se’n mengi millor. Pots afartar-te’n i no et passa res.

També feu confitura.Sí.?Abans era més necessari perquè era una manera de menjar fruita a l'hivern. Llavors no es llançava res i feien confitura perquè durés tot l'any.

Se’n menja gaire?És un producte del país i natural, és agradable de menjar. Els francesos són molt de confitures.

En canvi nosaltes, no tant.Ells tenen molta tradició de fruites del bosc i de confitures. A Catalunya i aquí ara comencem. De fet, quan vaig començar vaig anar a veure agricultors francesos i vaig caure de cul.

Què vol dir?Em van ensenyar els muntatges que tenen i em va encantar.

I va decidir fer el mateix.Sí, vaig començar a fer maduixes del bosc i gerds, que ja sortien de forma natural, i a poc a poc tomata verda, ruibarbre, grosella... I des de fa uns mesos confitures de tot això i gelea de fruites del bosc, flor de saüc i saüc. La gelea de flor de saüc amb pètals de rosa ha tingut molt d’èxit a França.

Ha dit confitura de tomata verda?Sí, ens ho van recomanar uns quants mairtres del país. Queda excel·lent amb el foie. Fas torradetes amb foie i al damunt hi poses confitura de tomata perquè treu la fortor del foie. També pots fer-ho al forn amb fomatge de cabra gratinat.

Ho té fàcil per vendre’n?Vaig començar anant a botigues i a algunes em van costar moltíssim. Eren repròpies a agafar un producte del país que no coneixien. Era una cosa nova. En canvi, ara hi estic encantada.

Què ha canviat?És com guanyar una batalla. Vaig anar insistint perquè jo pensava “no pot ser que em diguin que no, perquè tinc un producte excel·lent”.

No ha pensat a portar-ne a França per vendre’n?És que a França són els reis de les confitures. Se la fan ells. Aquest any traurem algun producte nou: gominoles o sucs per emportar.

tracking