SANITAT

Set infants ingressats amb bronquiolitis a l'hospital

Tres menors continuen hospitalitzats en UCI pediàtriques de Catalunya

Hospital de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set infants estan ingressats a l'hospital de Meritxell a causa del virus respiratorisincitial (VRS), un menys que la setmana passada, segons l'actualització que ha fet aquesta tarda el ministrePortaveu, Guillem Casal, de la situació sanitària al voltant de l'afectació. D'altra banda, continuen ingressats els tres menors traslladats a les UCIpediàtriquesd'hospitals catalans.

Visites psicològiques telemàtiques per estudiants a l'estranger

El Govern ha modificat l'entrada en vigor de la psicologia ambulatòria a la cartera de serveis de laCASSen prevenció de la possibilitat de dur a terme més sessions en format no presencial per als estudiants que cursin formacions fora d'Andorra o per a persones que en causes justificades necessitin aquest format.

En aquests casos un 20% de les sessions de psicologia hauran de ser presencials, entre les quals la primera sessió, el 80% es podrà fer de manera telemàtica. Fins aquesta modificació les sessions de psicologia telemàtica no podien superar el 50% del total de sessions amb l'usuari. El ministre Casal en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres ha explicat que la modificació s'ha dut a terme deguda a una demanda del Col·legi de Psicòlegs, des de Govern creuen que un mínim de dues sessions han de ser presencials per a tenir un contacte físic amb el sanitari.

Hormona del creixement

De la mateixa manera, s'ha aprovat en Consell de Ministres el decret que regula la prescripció dels medicaments que contenen somatropina, coneguda com l'hormona del creixement. La prescripció inicial s'haurà de fer mitjançant una recepta d'un metge especialista en pediatria o endocrinologia acompanyada del formulari adjunt emplenat pel metge especialista que justifiquila utilitzaciód'aquest medicament. Aquest formulari té validesa per un any. La prescripció inicial s’ha de renovar trimestralment.

tracking